• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kadın örgütleri TBMM önünde 'Özgecan Yayası' için nöbet tututacak

Kadın örgütleri TBMM önünde 'Özgecan Yayası' için nöbet tututacak
Kamuoyunda Özgecan Yasası olarak bilinen ve kadına yönelik şiddet uygulayanlara verilecek cezaları artırıp, indirimleri kaldıran kanun tekliflerinin biran...

Kamuoyunda Özgecan Yasası olarak bilinen ve kadına yönelik şiddet uygulayanlara verilecek cezaları artırıp, indirimleri kaldıran kanun tekliflerinin biran önce yasallaşması amacıyla TBMM önünde nöbet tutma eylemi gerçekleşecek. TBMM Katip Üye ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kendisinin de verdiği ve benzer onlarca Özgecan Yasa Teklifi'nin TBMM'de sayısal çoğunluğu olan iktidar tarafından bekletildiğini belirterek, "Kadın örgütleri ve STKlar ile birlikte Meclis önünde nöbet tutacağız." dedi.

Özgecan'ın ölüm yıl dönümünde Adana'da Türkan Sarıkaya adlı genç kızın da benzer bir cinayete kurban gittiğini hatırlatan Türkmen, artarak devam eden ve toplum vicdanını derinden yaralayan kadın cinayetlerinin artık son bulması gerektiğini kaydetti. Benzer olayların önlenmesi, gereken her türlü tedbir ve düzenlemenin vakit kaybedilmeden alınabilmesi için kamuoyu baskısının artması gerektiğini ifade eden Türkmen, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Başta kadınlarımız olmak üzere bu konuya duyarlı her kesin sesini ve mücadele gücünü yükseltmesi gerekmektedir."

Kadına yönelik şiddet, istismar ve cinayetleri her geçen gün artarak devam ettiğinin altını çizen Türkmen, "Kadınlarımızı bir bir cinayetlere kurban veriyoruz. Benim de verdiğim kanun teklifi ile birlikte benzer onlarca kanun teklifi TBMM'de görüşülmeyi bekliyor. Özgecan'larımız, Türkan'larımız ölmesin diye kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi, şiddet uygulayanlara da en ağır cezaları vermeyi ve ceza indirimlerini kaldırmayı öngören kanun teklifleri, maalesef sayısal çoğunluğu olan iktidar tarafından TBMM'de bekletiliyor. Kadınlara yönelik bu şiddetin bitmesi için, çocuklarımızın toprağın altına girmemesi için artık güç birliği yapma zamanıdır. Cinayete kurban giden Türkan Sarıkaya kızımızın annesi ve kadın STK'ları ile birlikte Adana'da yaptığımız toplantıda eylem kararı almıştık. Şimdi bunu hayata geçiriyoruz. "Özgecan'lar, Türkan'lar için nöbetteyiz" eylemi başlatıp, TBMM önünde Adanalı kadınlar ve kadın örgütleri ile kadın şiddetine karşı olan erkeklerle birlikte nöbet tutmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

Kadın örgütleri TBMM önünde 'Özgecan Yayası' için nöbet tututacak

Kadın örgütleri TBMM önünde 'Özgecan Yayası' için nöbet tututacak

Kadın örgütleri TBMM önünde 'Özgecan Yayası' için nöbet tututacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim