• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kadın Meclisi’nden Sağlık Eğitimi

Kadın Meclisi’nden Sağlık Eğitimi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 68. Verem Savaşı ve Propaganda Haftası dolayısıyla ortaokul öğrencilerine yönelik sağlık...

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 68. Verem Savaşı ve Propaganda Haftası dolayısıyla ortaokul öğrencilerine yönelik sağlık eğitim toplantısı düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 68. Verem Savaşı ve Propaganda Haftası kapsamında Sevil Kaynak Ortaokulu öğrencilerine yönelik sağlık eğitimi toplantısı düzenledi. Sevil Kaynak Ortaokulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Verem Savaş Dispanseri'nden Dr. Yasemin Erdoğan, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Özen, verem hastalığına dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak toplum için tehlike arz eden verem hastalığı ile ilgili olarak sizlerin bilgilenmesini istedik" dedi. Dr. Erdoğan ise, verem hastalığını belirtileri, bulaşma yolları, nedenleri ve tedavisi ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Erdoğan, "Verem (Tüberküloz), çok değişik klinik görünümlere sahip bir enfeksiyondur. Uzun sürede çoğalır, kültürde 2 ile 6 haftada üreyen ve oksijenli ortamda yaşayan bir basildir. Basiller çoğunlukla akciğerlerde hastalık oluşturmalarına rağmen kemikler, eklemler, beyin, böbrekler, sindirim sistemi, omurga gibi organ ve sistemleri de etkileyebilmektedir" dedi.

Tüberkülozun toplumsal açıdan önemli bir hastalık olduğuna dikkati çeken Dr. Erdoğan, şöyle konuştu: "Tedavi edilmeyen her hasta yılda 10 ila 15 kişiye hastalığını bulaştırır. Basil kaynağı ile karşılaşma süresi, ortamın genişliği ve havalanması bulaşmada önemlidir. Halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi gibi genel yakınmaların yanında öksürük, balgam, kan tükürme, göğüs-sırt-yan ağrısı, nefes darlığı gibi akciğer yakınmaları da vardır. İki üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmek gerekir. Veremin teşhis ve tedavisi ücretsizdir."

Kadın Meclisi’nden Sağlık Eğitimi

Kadın Meclisi’nden Sağlık Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim