• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kadın Meclisi Okul Öncesi Eğitim Projesi Toplantılarını Sürdürüyor

Kadın Meclisi Okul Öncesi Eğitim Projesi Toplantılarını Sürdürüyor
Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, geçtiğimiz kasım ayında başlattığı okul öncesi eğitimin tam güne çıkarılması ile ilgili toplantıların ikincisini...

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, geçtiğimiz kasım ayında başlattığı okul öncesi eğitimin tam güne çıkarılması ile ilgili toplantıların ikincisini düzenledi.

"Şehir Birleştirir" misyonundan hareketle; sivil toplum kuruluşlarının ortak bakış, ortak talep ve duyarlılık temelinde bir araya gelmelerini önemseyen Eskişehir Kent Konseyi, Kadın Meclisi önlüğünde başlatılan okul öncesi eğitimin tam gün olması ile ilgili toplantıların ikincisini gerçekleştirdi. Bir oteldeki toplantıya, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, sivil toplum kuruluşlarından kadın temsilciler ve konuya ilişkin çalışmalar yapan kamu kuruluşlarından temsilci kadınlar katıldı.

"GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAKLAR"

Açılış konuşması yapan Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, ilk toplantının ardından gerçekleştirilen çalışmaları katılımcılarla paylaşarak kısa vadede fikir birliği ile bir sonuca varmak istediklerini vurguladı. Koparal, "Amacımız kadının iş yaşamındaki yerini sağlamlaştırmak, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımızı gönül rahatlığı ile bırakabileceğimiz sınıfların yaygınlaştırılması ve eğitimin tam güne çıkarılmasıdır" dedi.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise, "Eskişehir Kent Konseyi olarak, Kadın Meclisimiz tarafından düzenlenen toplantıların ayda bir tekrarlanarak, görüşlerin olgunlaştırılması, anaokulu ve ana sınıflarında eğitim kapasitesinin arttırılması amacıyla yapılabileceklerin ortak akıl sonucu belirlenmesi ve bu konuda STK'ların güç birliği içerisinde hareket etmelerinin örnek bir çalışma olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk toplantının ardından elde edilen veriler ışığında gerçekleştirilen çalışmalar ve edinilen bilgilerin sunulduğu toplantıda, katılımcılardan alınan somut fikirler ile yeni bir yol haritası belirlenerek okul öncesi eğitimin tam güne çıkarılması hususunda çalışmaların devam etmesi kararı alındı.

Kadın Meclisi Okul Öncesi Eğitim Projesi Toplantılarını Sürdürüyor

Kadın Meclisi Okul Öncesi Eğitim Projesi Toplantılarını Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim