• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kadın Meclisi Alaçatı Ot Festivali’nde

Kadın Meclisi Alaçatı Ot Festivali’nde
Bu yıl 7'incisi düzenlenen "Alaçatı Ot Festivali"nde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bu yıl 7'incisi düzenlenen "Alaçatı Ot Festivali"nde renkli görüntüler ortaya çıktı. 7-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivale Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri de katıldı.

Düzce'de de "TYCHE Ot Festivali" adıyla düzenlenen yöresel ot ve yemeklerin tanıtıldığı festivale haftasonu olması sayesinde ziyaretçiler akın etti. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ile Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar'ın da katıldığı festivalde Düzce'de yapılacak ot festivali öncesinde de bazı görüşmeler yapıldı.

Özellikle uzun bir tarihi geçmişe sahip şehirlerin turizmine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ot festivallerle, ülke çapında bir tanıtım gücü kazanmak ve yöresel yemeklerin tanıtımı ile festivale adını veren şehre özgün otların tanıtımını yapmak amaçlanıyor. Bu çerçevede Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen festivallere katılmaya özen gösteren Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri her geçen yıl etkinliklerini geliştirmek için fikirler üretmeye devam ediyor.

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Alaçatı Ot Festivali hakkında yaptığı açıklamada Düzce Ot Festivali'nin de yakın gelecekte aynı etkiyi yaratarak ziyaretçilerin ilgisini çekmesi için çalıştıklarını belirterek "Alaçatı'da yapılan organizasyon gerçekten görülmeye değer. İnsanlar genellikle Alaçatı'nın havasına denizine gelmeyi tercih ediyorlar ancak bugün burada çok daha güzel bir etkinlik var. Bu yörenin otlarını, yemeklerini tanımak tatmak çok başka bir duygu. Bizler Düzcemiz'in de aynı Alaçatı'da olduğu gibi turistik bir festivale ev sahipliği yapması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadın Meclisi Alaçatı Ot Festivali’nde

Kadın Meclisi Alaçatı Ot Festivali’nde

Kadın Meclisi Alaçatı Ot Festivali’nde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim