• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kadın Liderler Düzce Üniversitesinde

Kadın Liderler Düzce Üniversitesinde
Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorlük Programı'nın 3.'sü Düzce Üniversitesi'nde başladı.

Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorlük Programı'nın 3.'sü Düzce Üniversitesi'nde başladı. Çok sayıda üniversiteden bayan akademisyenlerin katıldığı programda, kadın lider sayısının artırılması için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

Düzce Üniversitesi Yönetim ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen TULIP: III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorlük Programı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Düzce'nin ilk kadın Vali Yardımcısı Selda Dural ve bir çok üniversiteden akademisyenlerin katıldığı programda açılış konuşmasını, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak akademik hayatına devam eden Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu yaptı.

Şerifoğlu, kadınların dünya genelindeki konumunu anlatırken, kadınların sorunlarının çözülmesine eğildiklerini belirtti. Akademisyen olarak kadın sayısının Türkiye'de çok olduğunu vurgulayan Şerifoğlu, Rektör olarak ise kadın sayısının az olduğunu, kadın liderlerin sayısının artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla programının düzenlendiğini söyledi. Şerifoğlu," Kadın profesörümüz çok ama lider çıkartamıyoruz burada bir sorun var" dedi.

Kadın akademisyenlerin yaşadığı zorlukları, 2007 yılında Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğu dönemde yaşadığı bir olayla anlatan Şerifoğlu, o dönemde Düzce protokolünde tek kadın olarak yer aldığını hatırlatırken, "Şimdi kadın vali yardımcımız geldi, ilimiz renklendi. Dünya daha iyi bir yer olacaksa bu kadınların sayesinde olacak" dedi.

Lider kadın sayısının artırılması için yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Şerifoğlu, kadınların lider olabilmeleri için kullanılmayan kapasitelerini gerçekleştirmelerini destekleyecek çalışma ortamları oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise konuklara Düzce Üniversiteden söz etti, 11 Fakülteli, 3 Enstitülü, 4 Yüksek okullu, 9 Meslek yüksekokullu bir üniversite yapısı olduğunu belirtti. Yerleşme oranının yüzde 99 olduğunu vurgulayan Çakar, hedeflerine değer üretmeyi koyduklarını belirterek "4 bin öğrenci ile yola çıktı. Bugün ise ulaştığımız öğrenci sayımız 25 bine ulaştı. Gelecek 4-5 yıl sonra öğrenci sayımız 40 bini bulacak. Biz sayı olarak büyük yerine nitelikli büyümek istiyoruz" diye konuştu.

Düzce Üniversitesinin bölge üniversitesinden çok ülke üniversitesi olduğunu işaret eden Nigar Demircan Çakar "Aslında 400'e yakın yabancı öğrencimiz ile Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Afrika'dan Yunanistan'a kadar öğrencimiz var" dedi.

Programa katılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, kadınların sosyal statülerinin gelişmesi için eğitim, sağlık,istihdam ve sosyal güvenlik alanları ile ilgili göstergelerinin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorlük programı 17 Aralık tarihinde son bulacak.

Kadın Liderler Düzce Üniversitesinde

Kadın Liderler Düzce Üniversitesinde

Kadın Liderler Düzce Üniversitesinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim