• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kadın İstihdamı Destekleniyor

Kadın İstihdamı Destekleniyor
İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi'ne destek veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi, kabin memurluğu eğitimi alan...

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi'ne destek veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi, kabin memurluğu eğitimi alan kadınlarla THY yetkililerini bir araya getirdi.

Farklı sektörlerde hizmet veren proje, kadınlara, ortağı olduğu firmalardan ücretsiz eğitim alma hakkı sağlıyor. Eğitimleri sonucunda başarılı olan kadın adaylar farklı iş mecralarında istihdam ediliyor. Projeye destek veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi, kabin memuru eğitimi alan kadınlarla, THY İşe Alım Yetkili Personeli Kamil Öz ve Kabin Memuru ve Eğitmeni Türkan İşyapan Gürbüz'ü bir araya getirdi.

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında birçok sektöre yönelik eğitimler verdiklerini belirten Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Müdürü Dr. Ali Kurt, "Türkiye" de kadın istihdam sorununu çözmeye yönelik, birçok kurumu bir araya getiren bu projeye bizler de destek vermek istedik. Çok ciddi ve zorlu bir projelendirme döneminden geçerek Türkiye'deki kadın istihdamı meselesine model oluşturabilecek önemli bir proje ortaya çıkardık. Esenler ve Üsküdar Belediyeleri'nin açtığı Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkez'lerinde istihdama yönelik çalışmalar ve koordinasyonlar yapılıyor. Biz de istihdam edilecek kadınların seçilmesi, eğitime alınması ve daha sonra istihdama yönlendirilmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Bu geniş projenin bir ayağını THY ile beraber yürütüyoruz. Proje kapsamında 300 kabin memuru adayı üniversitemizde eğitim alıyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar THY kriterlerine uygun oldukları tespit edildiği takdirde kabin memuru olarak istihdam ediliyor. Bu kapsamda THY'den yetkili isimlerle adaylarımıza sağlıklı bilgiler vermek ve istihdam süreçlerini birinci ağızdan onlara aktarmak için böyle bir seminer düzenledik. İstihdam ve işsizlik ülkemiz için gerçekten büyük bir problem. Özellikle kadın dostu istihdam sürecinde sadece kadınlarımızın istihdam edilmesi değil aynı zamanda istihdam edildiği koşullar da önemli. Biz bir anlamda bunun için mücadele veriyoruz" dedi.

"EĞİTİMLİ ADAYLARIMIZ DAHA ÖNCELİKLİ OLUYOR"

'Kabin memuru adaylarının daha önce eğitim almaları onları daha bilinçli kıldığı için, THY işe alım süreçlerinde öncelik onlarda" diyen THY İşe Alım Yetkili Personeli Kamil Öz sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Bu proje kapsamında üniversitede eğitim alan adaylarımızı daha sonra THY'de mülakatlara tabi tutuyoruz. Mülakatlarımızda başarılı olan adaylar daha sonra eğitim süreçlerini de başarılı bir şekilde tamamladıklarında kabin memuru olarak göreve başlıyorlar. THY, Türkiye'de kadın istihdamı konusunda önde gelen firmalar arasında. Kabin memurluğu denilince bu işi layıkıyla yaptıkları için önce kadınlar tercih ediliyor. Bizim de yaklaşık on bin kabin memurumuzun yüzde seksenini kadınlar oluşturuyor."

THY'de kabin memurluğu ve eğitmenliği yapan Türkan İşyapan Gürbüz, "Mülakatlarımızı başarıyla tamamlayan adaylarımızı Kabin Eğitim Müdürlüğü'müzde Uçuş Eğitim Başkanlığı çatısı altında eğitime davet ediyoruz. 43 günlük eğitim süresince sivil havacılık mevduatları, operasyon usulleri, acil durum prosedürleri, güvenlik, ikram konularını içinde barındıran bir temel eğitim paketi sunuyoruz. Bunlarla beraber insan ilişkilerinde daha başarılı olmaları için ayrıca kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. Kabin memurluğu takdir edersiniz ki göründüğü gibi bir meslek değil. Üniversiteden eğitim alarak gelen arkadaşlarımız daha bilinçli ve birtakım şeylerin farkında olarak bize daha çabuk uyum sağlıyorlar ve bu durum onlara büyük bir avantaj oluyor" diye konuştu.

Evli ve iki çocuk annesi olduğunu ve buna rağmen yürütülmeyecek bir meslek olmadığını vurgulayan Gürbüz, "18 yıldır bu işi yapıyorum ve arkadaşlarımız bu işin zorluğu hakkında sorular sordukları zaman hala daha net bir cevap veremiyorum. Belki ailelerle az geçirilen zaman problem olabilir fakat öyle bir düzeniniz oluyor ki beraber geçirdiğiniz her an bir bayram sevincine dönüşüyor. Kadınlarımıza çok yakışan kabin memurluğunu bütün kadınlarımızın layıkıyla yaptıklarını düşünüyorum ve kadın istihdamı olarak baktığınız zaman dünyada uygulanan sistem doğrultusunda üçe bir erkek çalıştırılması zorunluluğu dışında bütün çalışanlarımız kadın. Ben şimdiden bize katılacak olan bütün meslek arkadaşlarımı tebrik ediyor ve hoş geldiniz diyorum "diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesini destekleyen ve bu kapsamında istihdam olanağı sunan ortaklar şöyle: Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Politikalar Derneği, İstanbul Perder, İŞKUR, Türk Hava Yolları, Turkcell, LC Waikiki, Ziylan Grup, Ruh Sağlığı Derneği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı.

Kadın İstihdamı Destekleniyor

Kadın İstihdamı Destekleniyor

Kadın İstihdamı Destekleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim