• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu
Bağcılar Belediyesi ile TOBB'un ortaklaşa düzenlediği panelde "Girişimcilik Haftası Güçlü Kadın, Güçlü Toplum Güçlü Gelecek" konuları tartışıldı.

Bağcılar Belediyesi ile TOBB'un ortaklaşa düzenlediği panelde "Girişimcilik Haftası Güçlü Kadın, Güçlü Toplum Güçlü Gelecek" konuları tartışıldı.

Bağcılar'da düzenlenen panelde dikkat çekici konuların üzerinde duruldu. Panelistler kadınların iş yaşamına katılımının önemine vurgu yaparken, tarımda çalışan kadınların kayıtlarının olmadığını söyledi. Kadın istihdamındaki hesaplamalarda yanlışlık olduğunun savunulduğu panelde, "Tarımda çalışan kadınların kayıtları yok. Karadeniz'de, kadın çalışıyor, doğuda aktif olarak iş dünyasında. Ancak, kayıtlı olmadığı için çalışmıyor görünüyor" denildi.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki panelin açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, "Bağcılarlı kadınlar, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizde değişik branşlarda kurs görerek meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor" dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Binbalkan ise İTO ile işbirliği yaparak kadın istihdamını arttırmak için faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

"AİLE İÇİNDE KIZ ERKEK AYIRIMI YAPMAYIN"

Avantgarde İletişim Danışmanı Burçak Ilıman ise aile bireylerinin birbirlerini anlamasının önemine dikkat çekti. Ilıman, "Aile içinde erkek ve kız ayırımı yapmadan doğru davranmasını bilmeliyiz. Saygı ve sevgi ortamında güçlü aileler ortaya çıkıyor. Böylece kendisine güvenen çocuklar yetişiyor. Bu yüzden "güçlü kadın güçlü toplum" diyoruz" dedi.

"KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DENİLDİĞİNDE, AKLA BAĞCILAR BELEDİYESİ GELİYOR"

TÜED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dilek Ataman Bağdatlıoğlu iseTÜİK'in verilerine göre ülkemizde kadınların sadece yüzde 30'unun çalıştığını söyledi. Bağdatlıoğlu, "Bağcılar Belediyesi bu anlamda önemli çalışmalarda bulunuyor" dedi.

"Ben Kadıköy'de yaşıyorum. "Kadın girişimciliği" denildiğinde akla Bağcılar geliyor. Başkanımız Lokman Çağırıcı'yı kutluyorum" diyerek konuşmasına başlayan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy ise Pegasus Havayolları'nda Girişimcilik Sosyal Sorumluluk Projesi'ne danışmanlık yaptığını belirtti. Kutsoy, "Genç girişimciler olarak Türkiye genelinde çalışıyoruz. 10 binin üzerinde üyemiz var. 1 milyon 300 erkek girişimciye karşın 100 bin kadın girişimcimiz var. Bir kuş tek kanat uçamaz. Nüfusumuzun yarısı çalışmıyor. İşsizlik rakamları yüzde 10,5 civarında. Her yıl iş gücüne 700 bin kişi katılıyor. Hedefimiz gençlere ve kadınlara yeni iş imkanı sağlamak" şeklinde konuştu. Kutsoy ayrıca, 81 ilde 9 bin 500 kadın girişimcileri olduğunu da sözlerine ekledi.

"BAĞLARDA, TARLALARDA ÇALIŞAN KADINLAR KAYITLARDA GÖZÜKMÜYOR"

Yrd. Doç. Dr. Birsen Bilgili ise farklı bir konuya temas ederek, dünya sıralamasında kadın istihdamında ülkemizin iyi durumda olmadığını belirtti. Bilgili ancak, bu rakamların düşük çıkmasında tarımda çalışan kadınların kayıtlarının olmamasının etkin olduğunu vurguladı. Bilgili, "Hesaplamalarda yanlışlık var. Tarımda çalışan kadınların kayıtları yok. Karadeniz'de, kadın çalışıyor, doğuda aktif olarak iş dünyasında. Ancak, kayıtlı olmadığı için çalışmıyor görünüyor" diye konuştu.

GİRİŞİMCİ KADINLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Programın ilerleyen anlarında ise Ürün Geliştirme ve Tasarım Merkezi Kurucusu Feyza Aktulga ile Sanat Tasarımcısı Gülten Atagündüz, iş hayatına atılma sürecinde yaşadıkları zorlukları paylaştılar. Aktulga, KOSGEB ve İSMEK'te çeşitli kurslara katıldıklarını anlatan Aktulga, e-ticaret şirketi yöneticili yapmayı öğrendiğini anlattı. Aktulga ayrıca Deri Tasarımcıları Derneği'ni kurduğunu sözlerine ekledi. Atagündüz ise 2004'te İSMEK ile sanat eğitimine başladığını söyledi.

Fikrim Artık İşim Projesi'ne katıldığını anlatan Atagündüz, ebru sanatını icra etmeye başladığını belirterek, "Başörtü ve takılarla sektöre girdim. Şu an kendi markamla çalışıyorum. Hediyelik satış yerlerine ebru ve takı veriyorum. Ekibimle birlikte üretim yapıp satışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Değişik firmalara ve kurumlara farklı tasarımlar yaptıklarını da kaydeden Atagündüz, hediyelik eşya ürettiklerini, deri ile ebruyu birleştirerek sanat eserleri yaptıklarını kaydetti.

Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu

Kadın İstihdamı Bağcılar’da Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim