• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Kadın Girişimciliği Üzerine Yazılan İlk Kitap Yayında

Kadın Girişimciliği Üzerine Yazılan İlk Kitap Yayında
Akademisyen ve Vira Stratejik Ortaklık'ın kurucusu Senem Kılıç'ın ilk kitabı "Kadın Girişimcilerin Yol Haritası" yayınlandı.

Akademisyen ve Vira Stratejik Ortaklık'ın kurucusu Senem Kılıç'ın ilk kitabı "Kadın Girişimcilerin Yol Haritası" yayınlandı. Gazi Kitapevi tarafından basılan kitap, Türkiye'de kadın girişimciliği üzerine yazılan ilk kitap olma özelliği taşıyor.

Akademisyen ve Vira Stratejik Ortaklık'ın kurucusu Senem Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayınlanan "Kadın Girişimcilerin Yol Haritası" adlı kitabını İzmir Alsancak'ta kamuoyuna tanıttı. Kılıç, kitabıyla girişimciliğe adım atmak isteyen kadınlara iş fikri bulma aşamasından, şirketleşmeye ve şirket yapısını oluşturan departmanların işleyişine kadar tüm evreler hakkında yol gösterici olmaya çalıştığını belirtti. Kılıç, Türkiye'de doğrudan kadın girişimcilere hitap eden ilk kitabı yazmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

"HALA HAK ETTİĞİ ÖNEMİ BULABİLMİŞ DEĞİL"

Türkiye'de ve dünyada ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolda, özellikle de kadın girişimciliğin çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kılıç, şunları söyledi: "Ülkemizde kadın girişimcilik her ne kadar devlet tarafından desteklense de hala hak ettiği önemi bulabilmiş durumda değil. Kadın Girişimciliğin Yol Haritası ile birlikte, hem kadın girişimciliğine dikkat çekmek, hem de kendi şirketini kurarak ortaya bir değer koymak isteyen girişimci kadınlara günümüz pazar koşullarında neler yapmaları gerektiğini anlatmak istedik. Umarım bu kitap, kadınlarımız için aydınlatıcı ve girişimci olarak adım attıkları iş dünyasında faydalı olur."

263 KADIN GİRİŞİMCİ BİN ÖĞRENCİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Kitabı oluşturma sürecinin 5 yıl sürdüğünü kaydeden Kılıç, 263 kadın girişimci ile çalıştıklarını, 18 yaşından 67 yaşına kadar pek çok kadınla röportaj yaptıklarını, üniversitelerinin girişimcilik kulüplerinde yer alan bine yakın öğrenci ile görüştüklerini belirtti. Kılıç, profesyonelleşme ve markalaşmada geri kalındığını savunarak, "Bu kitap; iş fikri olan, cesareti olan, cesaretini temkinle perçinlemiş, toplumun bilgi üretmeden fikir üreten halini şiddetle terk etmesi ve bilgi sahiplerinin, iş fikri olan girişimcilere el vermesi üzere kurgulandı. Türkiye'de sesi duyurulmaya ihtiyacı olan 100 binlerce kadın girişimci var. Biz bu kitabı kadın girişimcilere hediye ettik" ifadelerini kullandı.

KILIÇ'TAN YENİ PROJELER

Türkiye'de kadın işverenlerin 10 binde 2 olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bugün Türkiye'de kadının istihdamdaki yeri yüzde 4'se bunun yüzde 35'e yakını kayıt dışı istihdamdır. Bugün içinde bulunduğumuz durumda bir şeylerden şikayet ediyorsak, bu döngüye bir Don Kişot'un ya da Don Kişotlar'ın hançerini saplaması lazım" diye konuştu. Yeni kitap çalışmasının da sürdüğünün müjdesini veren Senem Kılıç, "Genç girişimcilere yönelik bir kitap projem daha var. O kitabın ardından ise yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 üzerine bir kitap yazmak istiyorum" dedi.

Kadın Girişimciliği Üzerine Yazılan İlk Kitap Yayında

Kadın Girişimciliği Üzerine Yazılan İlk Kitap Yayında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim