• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kadın Girişimcilere Sertifika

Kadın Girişimcilere Sertifika
Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AETESO) tarafından KOSGEB-İŞKUR-MEKSA Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Kadın Girişimcilik...

Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AETESO) tarafından KOSGEB-İŞKUR-MEKSA Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimi'nin 1. Etabı tamamlandı. Kursa katılan 30 kursiyer kadına, düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Adana ETESO Eğitim ve Hizmet Binası'nda düzenlenen törene Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, TETESFED Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike, İŞ-KUR İl Müdürü Haşim Meydan, KOSGEB Adana İl Müdür Yardımcısı Aysun Dördün, Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile AK Parti Yumurtalık İlçe ve Yumurtalık Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sami Karnas, ETESO Yönetim Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldılar.

Açış konuşmasını yapan ETESO Başkanı Abike, kadın girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

İŞ-KUR İl Müdürü Haşim Meydan da, hem Adana ETESO'da, hem Adana ESOB'ta çok güzel işler yaptıklarını belirterek, "Bu ve benzer eğitimlere çok önem veriyoruz. Girişimcilerimiz ne kadar sayıca fazla olursa iz o kadar rahat ederiz. Sizlerin her birinizin birer iş yeri açması ve KOSGEB imkanlarından yararlanmanızı, eleman ihtiyacı duyduğunuzda da bunları karşılamayı çok istiyorum. Sizler iş yeri açarsanız biz çok mutlu oluruz" dedi.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ise kadınların ülkemizde her türlü övgüyü hak eden çalışmalar yaparken, sürekli baskı altında ve ölümlerle karşı karşıya yaşadıklarına dikkat çekerken, "Kadınlarımız bu ülkede hep mağdur. İnşallah, bu ülkede kadın ölümlerinin de önüne geçeceğiz. Keşke siyaseti de, ekonomiye de bayanlara teslim etsek. Kadının elinin değdiği her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Bu çalışma ve çabalarından dolayı da oda başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KOSGEB Müdür Yardımcısı Aysun Dördün de, amaçlarının kurumunun girişimcilik desteklerini artırmak ve yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek, "Bu kursun amacı da girişimci sayısını artırmaktır. Bu eğitimi tamamlayan girişimci adaylarımızın en kısa zamanda işlerini kurmalarını, KOSGEB veri tabanına kaydolarak, iş planı hazırlayıp, sürece dahil olmalarını diliyoruz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, girişimcilik kursunu düzenleyerek katkı koyan kurumlara teşekkür ederken, kadın girişimci adaylarına da yeni hayatlarında başarılar diledi. Yeşil, şunları kaydetti:

"Kadın her yerde her zaman fedakardır. Kadın, kendinden önce eşinin, çocuklarının, ailesinin mutluluğunu ister. Kadın girişimciliğini teşvik eden bu tür kursları da takdirle karşılıyorum. Bir toplumda itici güç çok önemlidir. Kadınlarımız her alanda itici gücümüzdür. Okumak, bilgi sahibi olmak ve düşünmek gerekir. Teori ne kadar güçlü olursa olsun pratiğe dönüşmüyorsa hiçbir değeri yoktur. Teknolojinin bütün imkanlarından yararlanmamız gerek. İnşallah, bu çabalar olumlu sonuçlanır, o zaman en az sizin kadar bizler de mutlu oluruz."

Konuşmalardan sonra, ETESO Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin 1.Etabı'nın tamamlayan 30 kadın kursiyere Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil tarafından belgeleri verildi.

Kadın Girişimcilere Sertifika

Kadın Girişimcilere Sertifika

Kadın Girişimcilere Sertifika

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim