• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Kadın girişimcilere akademik destek

Kadın girişimcilere akademik destek
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ile Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) arasında imzalanan protokolle, iki kurum arasında ortak etkinlikler...

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ile Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) arasında imzalanan protokolle, iki kurum arasında ortak etkinlikler düzenlenmesi, akademik araştırmalar yapılması ile eğitim, öğretim ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

EGİKAD'ın gelenekselleşen "Biz Bize" toplantılarının bu ayki konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören oldu. Üyelere, İzmir'de iki yıl önce faaliyete başlayan DEPARK'ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Özgören, yurt çapındaki 35'inci Teknoloji Geliştirme Bölgesi olduklarını belirterek Türkiye'nin AR-GE potansiyeli ile teknoloji üretebilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

EGİKAD üyesi girişimci kadınları DEPARK bünyesinde faaliyet gösteren firmalardaki çalışmalara destek vermesinin önemine dikkat çeken Özgören, "İmzaladığımız bu protokol sayesinde girişimci kadınlarımızla birlikte birçok faydalı projeye imza atacağımızı düşünüyorum. Sizlerle çalışma fırsatı sağlayan başta EGİKAD Başkanımız Betül Elmasoğlu ile siz değerli üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Yaklaşık iki yıldır DEPARK'ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ise imzalanan protokolün üye girişimci kadınların önünü açacağını söyledi. Yönetim Kurulu olarak bilime ve yeniliklere açık bir yönetim anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Elmasoğlu, "Bundan sonra yapacağımız akademik çalışmalarda DEPARK'ın her türlü teknik altyapısından faydalanabileceğimiz için çok mutluyuz. Üyelerimizin ve yeni iş yaşamına atılacak kadın girişimcilerimiz için yapacağımız eğitim, öğretim ve kültürel çalışmalarımızı birlikte organize edeceğiz." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim