• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimci Kurulu'nun evsahipliğinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen "İşletmenizi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimci Kurulu'nun evsahipliğinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen "İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Sonsuz Gücünü Keşfet" başlıklı seminerine kadın girişimciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde farkındalığı arttırmak amacıyla dağıtılan gözlükler, renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İş Kurumu tarafından finanse edilen "Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı" kapsamında ülke genelinde düzenlenen "İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Sonsuz Gücünü Keşfet" başlıklı seminerlerin dördüncüsü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminerin açılışına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ile bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca programın katılımcı bankaları kadın girişimcilerle bir araya geldi.

Açılışta TOBB İl Kadın Girişimci Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu, Türkiye Odalar Borsalar Birliği bünyesinde kurulan ve ATSO koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun, Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca İlçelerinde 237 üyesi ile 81 il içinde en büyük kadın girişimci ağı olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, "TOBB değerlendirmesinde İller arasında çalışmaları ile en aktif kurul olma gururunu yaşıyoruz. Son yıllarda kadınların çalışma hayatına katılması, aktif olarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları için danışmanlık hizmetleri, AB ve kurumların hibe programları sivil toplum kuruluşlarının girişimciliği teşvik çalışmaları oldukça artmış ve girişimcilik yönünde farkındalığı arttırmıştır. Ancak iş dünyasında cinsiyet eşitliğine baktığımız zaman maalesef kadın girişimciliği tüm bu farkındalık çalışmalarına rağmen yetersiz seviyededir" dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DANIŞMA BİRİMİ

Kurul öncülüğünde ATSO çatısı altında "Kadın Girişimciliği Danışma Birimi"nin hayata geçirileceğini belirten Serap Kocaoğlu, Üniversite, KOSGEB, BAKA, İŞKUR gibi girişimciliği destekleyen kurumlarla ortak çalışma yaparak, bu birime başvuran kadınlara iş kurma, ev eksenli ürünleri ekonomiye kazandırma, markalaşma, iş geliştirme, pazarlama teknikleri ve kaynaklardan yararlanma konularında bilgi transferi yaparak danışmanlık yapacaklarını kaydetti.

Seminerde, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgi verildi.

Antalyalı kadın girişimcilerinden Hatice Öz seminerin ilk bölümünde bir konuşma yaparak lider kadınlara örnek olacak kendi hayat hikayesini anlattı.

KADIN GİRİŞİMCİLERE FARKINDALIK GÖZLÜĞÜ

Seminerin ikinci bölümünde ise İnsan Kaynakları Danışmanı, Eğitmen ve Profesyonel Koç Özlem Palabıyık, "İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Sonsuz Gücünü Keşfet" başlıklı bir eğitim verdi. Palabıyık, lider kadınların tüm engeller karşısında asla motivasyonlarını kaybetmeden hayalleri ve hedeflerini emin adımlarla gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Lider kadınların içsel gücünü pozitif yönde kullanarak başkalarına ilham olacağına değinerek, kendi potansiyellerinin farkına varabilmelerinin ipuçlarını paylaştı.

Seminerde ayrıca kadın girişimci ve yöneticilere, işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla gözlemleyebilecekleri, programa özel olarak geliştirilen "İşletme Merceği" hakkında da detaylı bilgi verildi. Bu sırada kadın girişimcilere dağıtılan gözlük, seminerde renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Katılımcılar, EBRD'nin küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetlere de erişim fırsatı yakalayarak, katılımcı banka yetkilileri ile birebir görüşme imkânı buldular.

Seminer boyunca katılımcı kadın girişimci ve yöneticiler, birbirleriyle tanışarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı da yakaladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye ve Kıbrıs Küçük İşletmelere Danışmanlık Direktör Yardımcısı Jaap Sprey'e seminer anısına bir tablo hediye etti.

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi

Kadın Girişimcilerden “Finansman Ve Danışmanlık” Desteği Programına Büyük İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim