• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Kadın Girişimciler Efeler’de Biraraya Geldi

Kadın Girişimciler Efeler’de Biraraya Geldi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aydın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Efeler'de bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aydın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Efeler'de bir araya geldi.

Aydın Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker, Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, 4.icra komitesinin oluşturulduğunu ve Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, İcra komitesi Esen Türker başkanlığında, başkan yardımcıları Berna Akyüzlü, Eda Yücel İlhan, Esma Ceylan, Hezer Sermin Kırıcı, Neyyira Nazan Elgün, Nurgil Gülcan'den oluşurken, yönetim kurulu üyeleri ise Arzu Zekiye Özgen, Hülya Suyolcu, Kıymet Çalışkan, Memnune Urgancı, Özden Özdemir, Semra Ağaçcı, Şebnem Erdemirci ve Tülin Abacıdan oluştu.

Aydın Kadın Girişimciler Kurulu çalışmaları hakkında bilgi veren başkan Türker, projelerin Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neval Genç önderliğinde hazırlandığını belirterek, Aydın Ticaret Odası ile Güney Ege Kadın Girişimciler İşbirliği Ağı Projesini ve Aydın Sanayi Odası ile Umurlu OSB'de çocuk kreşi projesi hakkında bilgi verdi.

Aydın Ticaret Odası ile Güney Ege Kadın Girişimciler İşbirliği Ağı Projesini önemine değinen Türker, "Projelerimiz Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunulmuştur. Proje süresi 2016 yılı Ocak ayıda açıklanacaktır. 2016 yılı başında kabul edilmesini beklediğimiz bu proje ile Aydın, Denizli ve Muğla da ki kadın girişimcilerin bir araya gelmesi tanışması ve işbirliği içine girmesi sağlanacak, proje kapsamında hem aydın hem Muğla hem de Denizlide oda ve borsalar bünyesinde kadın girişimci dayanışma merkezleri kurulacak. Bu üç ildeki kadın girişimcilerin sektörleri, ürünleri veya hizmetleri itibarı ile yer aldığı bir web sitesi de hazırlanacak" diye konuştu.

ADÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Neval Genç de, Güney Ege Kadın Girişimciler İşbirliği Ağı ile Umurlu OSB'de kurulacak çocuk kreşi projelerin hazırlandığı ve GEKA'ya sunulduğunu, bura da kadın girişimcilerin bir birleri ile tanıyacakları birbirleri ile iletişim sağlayacakları bir alt yapı sağlanıp aynı zamanda bir veri tabanı oluşturmanın amaçlandığını belirtti.

Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, İcra komitesi başkan yardımcısı Berna Akyüzlü ise Aydın da ki odalara üye kadınlar bu kurulun doğal üyesi ve TOBB il kadın girişimciler kurulunu oluşturduğunu ifade ederek, "Genel kurul içerisinde belli dönemlerde seçim yapılıyor. Bu seçimler sonucunda her odadan meclis üyesi ile doğru orantılı olarak bayan girişimci seçiliyor Bunlarda icra komitesini oluşturuyor. İcra komitesi de kendi içerisinde başkan başkan yardımcısı ve üyelerini oluşturuyorlar. Daha önce iki yılda bir yapılıyordu. Bu süre 3. yıla kadar uzatıldı. Seçimlerde bu komiteyi oluşturanlar yeni seçilenlerle tekrar değişecektir.

Şu anda bu yılki projelerimiz arasında kreş ve Güney Ege Kadın Girişimciler İşbirliği Ağı Projesini var. İnşallah kendi dönemimizde sonuçlanmasını görmek nasip olur" dedi.

Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, oluşturulan 4.icra komitesinin her ay belirli bir günün de kadın girişimcilerle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenleneceği belirtildi.

Kadın Girişimciler Efeler’de Biraraya Geldi

Kadın Girişimciler Efeler’de Biraraya Geldi

Kadın Girişimciler Efeler’de Biraraya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim