• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kadın Girişimciler Başkan Altepe’yi Ağırladı

Kadın Girişimciler Başkan Altepe’yi Ağırladı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KGK) aylık olağan toplantısının konuğu...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KGK) aylık olağan toplantısının konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu. Başkan Recep Altepe, Bursalı kadın girişimcilerin kente her alanda büyük değer kattığını söyledi.

BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen TOBB Bursa KGK toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, TOBB Bursa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve icra kurulu üyeleri katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşmasında iş kadınlarının büyük rolü olduğunu söyledi. Kadınların iş hayatında aktif olduğu sürece ekonominin de gelişmeye devam edeceğini dile getiren Burkay, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş dünyasındaki payının yeterli olmadığını kaydetti. Burkay, şöyle devam etti:

"Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı her geçen sene artıyor. Ancak bu oranlar yeterli değil. Türkiye'nin makro hedeflerine ulaşması için kadın patronlarımızın sayısını artırmak zorundayız. Bizler biliyoruz ki, birçok kadın girişimci adayımız projelerini ve fikirlerini hayata geçirerek, ticarete dökmek istiyor. Kadınların bu girişimci ruhunu ortaya çıkaracak hamleleri gerçekleştirmeliyiz."

"KADINLARIN KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLMASINI İSTİYORUZ"

Devletin başta KOSGEB'in Girişimci Destek Programları başta olmak üzere birçok alanda kadınların iş hayatına katılmasını teşvik ettiğini dile getiren Burkay, "BTSO olarak kadın girişimcilerimizin hayallerindeki meslekleri yapabilmeleri, kendi işlerinin patronu olabilmelerini istiyoruz. KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimlerimizi başlattık. Birçok girişimci adayımız bu eğitimlerden faydalanarak, devletin desteklerinden faydalandı. Biz kadınlarımızın iş hayatının her alanında önemli bir oyuncu olmasını istiyoruz" dedi.

"KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN ENERJİSİ KENTE AYRI BİR DEĞER KATIYOR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü projelerle ilgili bilgiler paylaştı. Kadınların toplumların kalkınmasında büyük role sahip olduğunu kaydeden Altepe, Bursalı kadın girişimcilerin başta ticaret ve sanayi hayatında olmak üzere birçok alanda güzel projelere imza attığını vurguladı. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin hayata geçirdiği projelerin yeni kadın girişimcileri ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağını dile getiren Altepe, "Bursalı iş kadınlarımız, erkek egemen bazı sektörlerde bile güzel işler başarıyor. Kadın girişimcilerimizin enerjisi kente ayrı bir Bursa'ya değer katıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak onların talepleri bizim için çok önemli. Bizler kadın girişimcilerimizin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir ise, Türkiye'de ve Bursa'da her geçen sene kadın girişimci sayısının arttığını, ancak bu rakamın gelişmiş ülkelere göre yeterli olmadığını söyledi.

Programın sonunda Nurcan Özdemir, Büyükşehir Başkanı Recep Altepe'ye hediye takdim etti.

Kadın Girişimciler Başkan Altepe’yi Ağırladı

Kadın Girişimciler Başkan Altepe’yi Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim