• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bayanlar Futbol Ligi 3. Lig 8. Grup takımlarından Batman Bayanlar Futbol takımı ile ertelenen maça çıkan Siirt Bayanlar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bayanlar Futbol Ligi 3. Lig 8. Grup takımlarından Batman Bayanlar Futbol takımı ile ertelenen maça çıkan Siirt Bayanlar Futbol takımı, Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısını protesto amaçlı kollarında siyah bantla sahaya çıktı. Kadın futbolcular, terör yüzünden maç yapamadıklarına dikkat çekti.

Siirt Bayanlar Futbol takımı, Batman Bayanlar Futbol takımı ile yaptığı karşılaşmada, maça Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısını protesto amaçlı kollarında siyah bantla sahaya çıktı. Takım antrenörü Zeki Eren, 8'inci grupta Batman Bayanlar Futbol takımı ile oynanan erteleme maçına, Ankara'daki bombalı saldırıyı kınamak amacıyla sahaya siyah bantla çıktıklarını söyledi. Eren, "Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda ölen 38 tane insanımızı rahmetle anıyor, olayı da şiddetle kınıyoruz. Bölgemizde huzur istiyoruz. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Çünkü terör yüzünden idmana inemiyoruz, maçlarımızı rahat ortamda oynayamıyoruz. Biran önce bölgemize huzur tesis edilsin istiyoruz" dedi.

"AİLELERİMİZ KORKUYOR"

Futbola yaklaşık 2 yıldan beri ilgi gösterdiğini aktaran İdil Acet (19), bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle ailelerinin tedirgin olduğundan kendilerini maçlara göndermekte tereddüt ettiğini söyledi. Acet, "Batmanlıyım, Siirt Hasbey Bayanlar futbol takımında oynuyorum. Bugün maç olduğu için Siirt'e geldim. Bölgede yaşanan olaylar ailelerimizi tedirgin ediyor. Bu olaylardan dolayı bizi maçlara göndermiyorlar, terör yüzünden futbol da oynayamıyoruz" diye konuştu.

"BÖLGENİN HUZURA İHTİYACI VAR"

Bölgenin huzura ihtiyacının olduğunu dile getiren İrem Amcaoğlu adlı futbolcu, "Biz Siirt bayan futbol takımının oyuncularız. Biz ülkemizde artık savaş istemiyoruz. Aynı zamanda barış ve huzurun hakim olmasını istiyoruz. Futbol oynamaya ailelerimiz de sıcak bakıyor. Ancak bu tür olaylar ailelerimiz tedirgin ettiği için bizi de futboldan uzaklaştırıyor" dedi.

2012 yılından bu yana Siirt Hasbey Bayanlar Futbol takımında top oynadığını belirten takım kaptanı Esma Üzüm ise terör olaylarından dolayı tedirgin olan anne babalarının kendilerini maçlara göndermekte tereddüt ettiğini söyledi. Üzüm, "Ailelerimiz bizi göndermek istemiyor. Bu olaylar durursa kızların futbola olan ilgisi bölgede artar. Bu gün de maça Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonucu, olayı kınamak amacıyla siyah bantla sahaya çıktık" ifadelerinde bulundu.

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı

Kadın Futbolcular Sahaya Siyah Bantla Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim