• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kadın Din Görevlileri Yarıştı

Kadın Din Görevlileri Yarıştı
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirilen kadın din görevlileri arası Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışmasında, birinciliği İzmir'in...

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirilen kadın din görevlileri arası Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışmasında, birinciliği İzmir'in Bayraklı ilçesi Gümüşpala Kız Kur'an Kursunda öğretici olarak görev yapan Gülsevim Koç kazandı. Koç, önümüzdeki günlerde bölgeyi Türkiye finallerinde temsil edecek.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kadın din görevlileri arasında Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışması Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninde gerçekleştirildi. Bölge birinciliğini İzmir'in Bayraklı ilçesinin Gümüşpala Kız Kur'an Kursunda öğretici olan Gülsevim Koç kazandı.

Komisyon Başkanlığını Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptığı yarışmanın komisyon üyeliklerinde Cezaevi Vaizi Hilal Demiralay Cambaz, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arslan, Diyanet Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Abdurrahman Akçay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Zeliha Şahin ve Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Diğdem Baykal yer aldı.

Yarışmaya Afyonkarahisar birincisi Hatice Göktaş, Antalya birincisi Mukaddes Ak, Aydın birincisi Şükran Kaya, Denizli birincisi Fatime Betül Başa, Isparta birincisi Ümmü Gülsüm Can, İzmir birincisi Gülsevim Koç, Manisa birincisi Sümeyra Tarım ve Muğla birincisi Nurgül Birden katıldı. 8 hoca hanımın katıldığı yarışmada komisyonun değerlendirmesi sonucunda İzmir'in Bayraklı ilçesi Gümüşpala Kız Kur'an Kursunda öğretici olarak görev yapan Gülsevim Koç birinci olurken, Manisa'nın Alaşehir ilçesi Tepeköy Kız Kur'an Kursu öğreticisi Sümeyra Tarım ikinci, Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Saray Mahallesi Yediler Kız Kur'an Kursu öğreticisi Fatime Betül Baş üçüncü oldu. Diğer 5 yarışmacı ise komisyon tarafından 4'üncü olarak ilan edildi.

Yarışma hakkında bilgi veren Manisa Müftüsü Sinan Cihan şunları söyledi:

"1-7 Ekim tarihleri arasında her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyoruz pek çok etkinlikle. Bu çerçevede de görevlilerimiz arasında yarışmalar yapıyoruz. Hutbeyi güzel okuma yarışması, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışması, ezanı güzel okuma yarışması ve hafızlık yarışması düzenliyoruz. Bu çerçevede bayan Kur'an Kursu öğreticileri arasında bugün Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışmasını gerçekleştirdik. Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa ve Muğla'dan il birincileri bu yarışmaya katıldı. Yarışmada İzmir'den katılan arkadaşımız birinci, Manisa Alaşehir'den katılan arkadaşımız ikinci ve Denizli'den katılan arkadaşımız üçüncü oldu. Diğer arkadaşlarımızı da dördüncü olarak ilan ettik. Bundan sonra inşallah artık Türkiye finali yapılacaktır. Bütün hoca hanımlara başarılar diliyoruz. Kur'an ile olan bağlılıklarının devamını diliyoruz. Hepimize bu vesileyle Kur'an ile dost olmayı, Kur'an-ı anlamayı, yaşamayı, onunla hayatımızı değerli hale getirmeyi diliyoruz."

Bölge yarışmasının birincisi olan ve 1991 yılından bu yana İzmir'in Bayraklı ilçesi Gümüşpala Kız Kur'an Kursunda öğretici olarak görev yapan Gülsevim Koç, "Allah, Türkiye finalinde derece almayı nasip etsin. Öncelikle Manisalı olan Mustafa Yıldırım hocamıza minnet borcumu söylemek istiyorum. En yakın arkadaşım Mevlüde Çeltik'in de çok büyük desteği oldu yarışma konusunda. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Kadın Din Görevlileri Yarıştı

Kadın Din Görevlileri Yarıştı

Kadın Din Görevlileri Yarıştı

Kadın Din Görevlileri Yarıştı

Kadın Din Görevlileri Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim