• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

’Kadın Denince’ Paneli İKÜ’de

’Kadın Denince’ Paneli İKÜ’de
İKÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) ile ÜNSPED Kadın Liderliği Gelişim Komitesi, kadınlar için güç...

İKÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) ile ÜNSPED Kadın Liderliği Gelişim Komitesi, kadınlar için güç birliği paneli düzenleyecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, kadınların çalışma hayatında yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek, kadına karşı oluşturulan toplumsal yargıları değerlendirmek üzere İKÜ Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda "Kadın Denince" başlıklı panel düzenleniyor.

17 Mart Perşembe günü saat 12.30'da başlayacak olan panel İKÜ Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir, İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Ünsped Kadın Liderliği Gelişim Komitesi Başkanı Fazilet Patır, Ünsped Gümrük Müşavirliği Kurucu Başkanı M. Haluk Ündeğer ve Ünsped Gümrük Müşavirliği Hissedarı Yusuf Bulut Öztürk'ün açılış konuşmalarıyla başlayacak; ana konuşmacı Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton'un konuşması ile devam edecek.

KADIN VE KARİYER ÜZERİNE DENEYİMLER PAYLAŞILACAK

İki oturumdan oluşacak olan panelin ilk oturumunda Kadın ve Kariyer konusu ele alınacak. Moderatörlüğünü İKÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı/Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Marmara Soroptimist Kulübü Başkanı Prof. Dr. Narçin Palavan Ünsal'ın yapacağı oturumda, konuşmacılar arasında Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) Başkanı Şengül Akçar, Fatih Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Ayla Erdim, Sarem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Öznur Yağcı, APCO Worldwide Istanbul Ofisi Genel Müdürü Zeynep Dereli Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Prof. Dr. Aysel Pehlivan, We Connect Türkiye Koordinatörü Nilay Çelik gibi iş dünyası ve önemli sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri bulunuyor. İlgili konuşmacılar, kadın ve kariyer üzerine olan görüş ve tecrübelerini katılımcılara aktaracak.

İŞ YAŞAMINDA BAŞARI VE DENGE

İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. G. Rengin Küçükerdoğan moderatörlüğünde "İş Yaşamında Başarı ve Denge" temalı ikinci oturumda ise "Azmin Zaferi" sunumu ile 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapılan ve New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü alan "Yün Bebek" filminin yazarı ve yönetmeni, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak'ın başarı hikayesine yer verilecek. Sonrasında İKÜ İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi aynı zamanda Urfa kültürüyle ilgili çarpıcı saptama, röportaj ve görüntülerin yer aldığı Dövme belgeseli ile ulusal ve ulaslararası ödüllere sahip olan Yapımcı/Yönetmen Nagihan Çakar Bikiç, iş yaşamında kadının yeri ile ilgili görüşlerini paylaşacak. Ardından İKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Empati isimli kitabın editörü Yrd. Doç. Dr. Aysın Turpoğlu Çelik, iş yaşamında empati ve denge hakkındaki görüş ve önerilerini paylaşacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim