• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kadın cinayetine indirimsiz müebbet

Kadın cinayetine indirimsiz müebbet
Esenyurt'ta boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mustafa Esersin, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Esenyurt'ta boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mustafa Esersin, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezada indirim yapmadı. Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca, "Bu karar yüreğimizin acısını dindirmeyecek ama bir nebze de hafifletecektir. Bu davanın diğer kadın cinayetlerine emsal olmasını istiyoruz." dedi.

Nurten Atmaca, 2004 yılında evlendiği Mustafa Esersin'le şiddetli geçimsizlik nedeniyle 5 sene sonra boşandı. Ayrılan çift bir süre sonra tekrar barıştı. Ancak Nurten Atmaca anlaşamadığı Esersin'den yine ayrıldı. Esersin, 28 Aralık 2014 günü Esenyurt'taki iş yerine gittiği Nurten Atmaca'yı barışma teklifini kabul etmemesi üzerine bıçaklayarak ağır yaraladı. Nurten Atmaca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Mustafa Esersin hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Yargılama sürecinde avukatı tarafından aklı yerinde olmadığı iddiası üzerine Adli Tıp Kurumu'nda alınan raporda sanığın ceza ehliyetinin tam olduğu anlaşıldı.

'ÇOK ÜZGÜNÜM'

Bakırköy 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mustafa Esersin avukatı Muzaffer Kutay, müvekkilinin sağlıklı bir ruh halinin bulunmadığını belirterek Adli Tıp Kurumu'nda yeniden rapor alınmasını talep etti. Avukat Kutay, müvekkilinin haksız tahrik indirimi almasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Mustafa Esersin olayın istemeden meydana geldiğini belirterek "Çok üzgünüm ve pişmanım" dedi.

İNDİRİM YOK

Mahkeme, Mustafa Esersin'i, kastının yoğunluğu, güttüğü saik ve amacını nazara alarak Nurten Atmaca'yı kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın cezasından indirim yapılmasını gerektirir hiçbir neden tespit edilemediğinden indirim yapılmasına taktiren yer olmadığını açıkladı.

"KARAR UMUT VERİCİ'

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi avukat Neslihan Özer Yıldız, bir kadın cinayeti davasında güzel ve örnek bir kararla karşı karşıya olduklarını belirterek şu açıklamada bulundu: "Ne yazık ki eril zihniyet sevgisiyle kadının kendi hayatında her türlü söz sahibi olma iradesini sahiplenmektedir. Dolayısıyla bu aşırı sevgi durumu bu cinayetin aslında manevi unsurunu, sebebini teşkil etmektedir. Mahkeme heyeti de bizimle aynı görüşte olmuş olacak ki sanık nezdinde hiçbir iyi hal ve haksız tahrik indirimine yer vermeden müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu karar umut vericidir, ilham vericidir. Kadın cinayetlerinde cezaların caydırıcılığının azaltılmasının önüne geçecek güzel bir gelişmedir."

'EMSAL TEŞKİL ETSİN'

Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca ise, "Sanık Mustafa Esersin müebbet aldı. Bu karar yüreğimizin acısını dindirmeyecek ama bir nebze de hafifletecektir. Bu davanın diğer kadın cinayetleri davalarına emsal teşkil etmesini talep ediyoruz." dedi.

Cihan

Kadın cinayetine indirimsiz müebbet

Kadın cinayetine indirimsiz müebbet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim