• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kadın Çiftçilere Belge Verildi

Kadın Çiftçilere Belge Verildi
Gıda muhafaza, beslenme, aile içi şiddet, aile içi iletişim ile kişi hak ve özgürlükleri konularında düzenlenen 5 gün süreli kursa katılan kadın çiftçilere...

Gıda muhafaza, beslenme, aile içi şiddet, aile içi iletişim ile kişi hak ve özgürlükleri konularında düzenlenen 5 gün süreli kursa katılan kadın çiftçilere belgeleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Hanımınçiftliği İlkokulu'nda düzenlenen törene Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Ali Selvi, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Aksoy, Battalgazi Belediyesi Kültür Müdürü Eyüp Önler, Battalgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Turan Aydoğan, Hanımın çiftliği İlkokulu Müdürü Sedat Özkan, kadın çiftçiler ve teknik personeller katıldı. Belge töreni öncesinde Hanımınçiftliği İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine süt ve sağlık, yumurta ve sağlık, su ve toprak ile küresel ısınma ve tarım konularında Bakanlıkça hazırlanan eğitici filmler gösterildi. Ayrıca öğrencilere hijyen ve bilinçli tüketim konularında teknik elemanlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Belge töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Ali Selvi, "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında 2015 yılında Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programını ilimizde hayata geçirerek 48 kadın çiftçimize KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile Girişimcilik Eğitimleri verdik. Bu kadın çiftçilerimiz hazırladıkları tarımsal projelerini, Müdürlüğümüzce düzenlenen Proje pazarında sergilediler ve aynı zamanda Girişimcilik Sertifikalarını aldılar. Eğitimde aldıkları bilgileri ışığında projelerini hayata geçirecek bu kadın çiftçilerimiz KOSGEB, TKDK gibi kurumlar tarafından verilecek hibe desteklerinden yararlanacaklardır" diye konuştu.

2015 yılı boyunca, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Eylem Planı çerçevesinde 104 kadın çiftçi ile eğitim toplantıları düzenlediklerini kaydeden Selvi, düzenlenen eğitim toplantılarında tarımsal konuların yanı sıra ev ekonomisi, sosyal yaşam, beslenme, çocuk gelişimi, gıda muhafaza gibi birçok konuda kadın çiftçilere bilgi verildiğini aktardı. Selvi, "Ayrıca sorunlarına çözümler üretiyor, proje uygulama düşüncesi olan bayanlarımızın projelerini hayata geçirmeleri için destek sağlıyoruz. Yine 2015 yılında, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının imzalamış olduğu "Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü" çerçevesinde, ilimizde ziraat odaları, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla, Hanımın çiftliği, Samanköy, Topsöğüt ve Sütlüce mahallelerinde toplamda 112 kadın çiftçimize gıda muhafaza, beslenme, aile içi şiddet, aile içi iletişim ile kişi hak ve özgürlükleri konusunda 5 günlük kurslar açtık. Bu çerçevede Hanımın çiftliğinde Tarım Danışmanımız Ziraat Yüksek Mühendisi Saniye Özcan tarafından organize edilen kursa katılan siz değerli hanımefendiler kursumuzu başarıyla bitirdiniz ve bugün burada belgelerinizi alacaksınız. Hem medeni cesaretinizden ve hem de başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kursiyerlerin belgelerinin dağıtımının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kadın Çiftçilere Belge Verildi

Kadın Çiftçilere Belge Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim