• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi

Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi"...

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi" kapsamında kadın çiftçilere arıcılık eğitimi verdi.

Hasköy ve Korkut ilçelerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarında kadın çiftlilere, organik arıcılık eğitimi verildi. 10 gün sürecek teorik eğitimden sonra uygulamalı eğitime geçilecek olan eğitimlere, Hasköy ve Korkut ilçelerinden 30 kadın çiftçi katıldı. Toplantıda arıcılıkla ilgili kadınları bilgilendiren Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Teknik Personel Ali Ercan Tekgül; arı ve bireyleri, arı hastalıkları ve mücadele, arı hastalıkları ve zararları, beslenme, ilkbahar ve sonbahar bakımları, arı ürünleri, alet ve ekipmanlar, gezginci arıcılık, bölgemizin arıcılık faaliyetleri için yeri ve önemiyle ilgili bilgile verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu ise, projedeki amaçlarının kadınlara istihdam alanı oluşturma ve aile ekonomisine katkı sunmak olduğunu söyledi. Arıcılık sektörünün ekonomik kazanıcının bol olduğunu belirten Çolakoğlu; "Muş'ta kırsal alanda ne kadar çok çiftçi kadın istihdama kazandırıp ne kadar çok bal elde edilirse o kadar başarılı olur. Arıcılık sektörü ekonomik kazancın bol olabileceği bir sektördür. İlimiz bitki florası ve aroması, kirlenmemiş toprak ve bitki örtüsüyle doğal ve organik bir şehirdir. Bu nedenle arıcıların ilk uğrak yerlerindendir. İlimize çok sayıda gezginci arıcı gelmektedir. Yerli arıcıların sayısını artırma gayreti içerisindeyiz. Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak projemizi çok başarılı bir şekilde uygulayıp, her bir an faaliyetimizin uzun vadede büyük projelere dönüştürmek ve bu ana faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlamaktır. Projemizde hedef grubu olarak kadın seçmemizdeki amaç, kadınları ön plana çıkarmaktır. Ülkemizde kırsal kesimde aile ekonomisinin yükünü çeken kadınlardır. Ama onları ön plana çıkartan program ve proje sayısı yetersizdir. Bu proje ile aynı zamanda ilimizde model oluşturmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim