• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kadıköy'de Kurbağalıdere eylemi

Kadıköy'de Kurbağalıdere eylemi
Onca ıslah çabasına rağmen temizlenemeyen ve yaydığı koku bir türlü önlenemeyen Kadıköy’deki Kurbağalıdere’nin yüzeyinde gri renkli baloncuklar görülmeye başlanması üzerine Kadıköylüler eylem çağrısı yaptı.

“Kurbağalıdere’den zehir değil, yaşam aksın” başlığıyla Kadıköy Kent Dayanışması tarafından yapılan eylem çağrısında, Kurbağalıdere’nin, çevresindeki tüm canlıları zehirlediği belirtilerek “Kokan sadece Kurbağalıdere değil, AKP’nin belediyecilik anlayışıdır” denildi.30 Temmuz perşembe günü saat 19.00’da Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyüşle başlayacak eyleme ilişkin açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir an önce meslek odaları ve bilim insanlarına danışarak yeni bir ıslah projesini hayata geçirmesi gerektiği belirtilirken, hali hazırdaki projenin teknik anlamda hatalı olduğu savunuldu.

‘Kadıköy, özellikle ihmal ediliyor’

Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, İBB’nin ıslah çalışmasını bir önce bitirmesi gerektiğini ifade ederken, yapılacak çalışmaya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.Temmuz ayı başında konuyu İBB meclisine taşıyan Nuhoğlu, şunları söylemişti: “3,5 kilometrelik dere ıslah hattı ise üç yıldır hala bitirilemedi. Biz bu kirliliği yaşamak zorunda değiliz. Kadıköy, bürokratlar tarafından özellikle ihmal ediliyor. Geçen sene Sayın Kadir Topbaş ile görüştüm, ciddi şekilde ilgileneceğini söyledi ama gerisi gelmedi. Bu şekilde giderse emin olun bu çalışma seneye de bitmez. Dereden vazgeçtik, en azından bu kanalizasyon sıkıntısından kurtulalım. Toplumdaki bu kutuplaşmanın kaldırılması gerektiğine inanan bir insan olarak gelin hep birlikte bu sorunu çözelim istiyorum.”

‘Koli basili oranı olması gereken seviyenin oldukça üstünde’

Kurbağalıdere’den akan kanalizasyon suları nedeniyle, Kadıköy sahillerinin son yıllardaki en büyük kirliliği yaşadığının altını çizerken, düzenli olarak yaptırdıkları tahlil sonuçlarına göre koli basili oranının olması gereken seviyenin oldukça üzerinde olduğuna işaret etti.Tahlil sonuçlarına göre sınır değeri azami 100 olması gereken koli basili oranı Caddebostan’da 150, Moda’da 190, Fenerbahçe’de 1500, Kalamış’ta 2 bin 200, Yoğurtçu Parkı bitiminde ise 3 bin 900 olarak ölçüldü.Tahlillerde bağırsak enfeksiyonlarına neden olan diğer bakteri gurupları da tespit edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim