• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kadıköy’de Kılıçdaroğlu-Gürsel Tekin savaşı

Kadıköy’de Kılıçdaroğlu-Gürsel Tekin savaşı
CHP'nin İstanbul ilçelerinde aday belirleme sürecinde son düğüm olan Kadıköy'e gelindi. Ancak, Kadıköy, Kılıçdaroğlu-Gürsel Tekin meydan savaşına dönmüş durumda.

Adaylarını iktidar partisinden önce açıklamak üzere yola çıkan CHP’de, İstanbul savaşı bitmek bilmedi. İstanbul’daki öteki ilçeleri Bizans entrikalarını aratmayan yöntemlerle çözüme kavuşturan CHP’de Kadıköy kilit ilçe olarak kaldı. Kadıköy’de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı sanayici Ali Fatinoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin mücadelesi yaşanıyor.

ROTAHABER / Özel - CHP Parti Meclisi geçtiğimiz hafta sonu, ertesi gün sabah saatlerine kadar uzanan bir çalışma temposu ile İstanbul’daki açıklanmayan 19 ilçedeki adayı belirleme yoluna gitti. Eyüp’te 3 hafta önce açıklanan Selami Çelebioğlu adı geri çekilerek göçmen oylarını da alabilmek amacıyla Ferzan Özer ilan edildi.

Belirleyici kurul, öteki ilçelerin her biri için, kendi adaylarının adlarını nihai listeye adını yazdırabilmek için mevzi savaşı verdi. En büyük mücadele ise sırasıyla Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş’ta yaşandı. Bakırköy ve Beşiktaş sonlanırken, Kadıköy’deki adaylık belirlemesi, parti içinde tam bir güç savaşına döndü.

Şimdi, önce geçen haftaya kadar yaşandı kısaca onun perde arkasına bakalım.

BAKIRKÖY:

Mevcut Başkan Ünal Ateş Erzen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün kırmızı çizgisi olduğu için aday gösterilme ihtimali yok gibiydi. Bundan dolayı Bakırköy’de iş yapan müteahhitlerin tercihleri Ahmet Bahadırlı ve Ceyhun Yağlıcıoğlu’ndan yana oldu. Ne var ki iki isim de müteahhitlerle olan ilişkilerinin deşifre olmasından dolayı erken diskalifiye oldular.

Bakırköy için ağırlıklı olarak yarış işyeri hekimi Bülent Kerimoğlu, sanayici Ali Fatinoğlu arasında geçmesi bekleniyordu. Ancak Sarıgül, Beşiktaş için yardımcısı Tonguç Çoban’da ısrar edince, Kılıçdaroğlu’nun adayı olarak bilinen Doç. Dr. Mehmet Karlı açıkta kaldı.

Bunun üzerine Karlı, Bakırköy’e kaydırılmak istendi. 8 Şubat Cumartesi günü, toplantı devam ederken dışarıya Bakırköy için Mehmet Karlı adı belirlendiği haberi dışarı sızdı. Bunun üzerine ilçede büyük tepki baş gösterdi. İlçe binası işgal edildi.

İki önemli ilçeye damgasını vurmak isteyen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Karlı adının olmaması için ağırlığını koydu. Kılıçdaroğlu, kendi adayı olarak bilinen iki ismin de arkasında duramadı. Sanayici Ali Fatinoğlu ve Mehmet Karlı isimleri arka planda kaldı. İsmine yer bulunamayan Mehmet Karlı, “Ben aday değilim” açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu’nu bir ölçüde rahatlattı.

Gürsel Tekin’in adayı olarak bilinen Bülent Kerimoğlu Bakırköy adayı açıklandı.

KADIKÖY:
Kadıköy’de eski başkan yardımcısı olması dolayısıyla burasını kendi hükümranlık bölgesi olarak gördüğü söylenen Gürsel Tekin, buraya Zafer Nuhoğlu’nu aday göstermek için çalıştı. Tekin, elini burada rahat tutmak için ikinci tercihi olarak Bülent Kerimoğlu’nu Bakırköy’e kaydırarak oradan aday göstermenin rahatlığını yaşadı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise, varılan mutabakat üzerine Beşiktaş’ı Sarıgül’ün adayı Tonguç Çoban’a, Bakırköy’ü Gürsel Tekin’e bırakmak durumunda kaldı.

Bu satranç oyunundan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendi adayı olarak bilinen Ali Fatinoğlu’nu Kadıköy’den aday yapması gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’na Zafer Nuhoğlu’nu aday yaptıramayacağını anlayan Gürsel Tekin, Fatinoğlu’nu aday yaptırmamak için son bir hamle yaptı:

“Kadıköy için ben adayım” dedi.

Kadıköy’de şimdi son tango oynanıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dediği mi olacak, yoksa Gürsel Tekin’in dediği mi?

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim