• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kadıköy’de çocuklara özel kültür merkezi

Kadıköy’de çocuklara özel kültür merkezi
İstanbul Kadıköy'de yarıyıl tatiline giren öğrencilerin tatillerini çok sayıda etkinlikle geçirebileceği Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı.

İstanbul Kadıköy'de yarıyıl tatiline giren öğrencilerin tatillerini çok sayıda etkinlikle geçirebileceği Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı. Açılışa CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve çok sayıda çocuk ailesiyle birlikte katıldı.

Sömestr tatiline giren öğrencilerin tatillerini birçok etkinlikle geçirebileceği Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Kadıköy'de açıldı. Kadıköy Belediyesi'nin çocuklara uygun bir mimariyle yeniden tasarladığı kültür merkezinin açılışında çocuklar doyasıya eğlendi. Çocukların birçok farklı etkinlikle buluşarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlayacağı merkezde öğrenciler yarıyıl tatili boyunca çeşitli atölye ve etkinliklere katılabilecek. Çocukların ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan kültür merkezinin açılış kurdelesini ise CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve Başkan Nuhoğlu çocuklarla birlikte kesti. Ardından kültür merkezini gezen ikili çocuklarla yakından ilgilenerek bol bol sohbet etti. Açılış sonrası öğrencilerin verdiği konser ise dinleyenlerin beğenisini kazandı.

Çocuklara özel kültür merkezinde etkinlikler ücretsiz

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezinde 155 kişilik gösteri salonunun yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve iletişimsel ihtiyaçlarına yönelik çocuklarla arkeoloji, çocuklarla felsefe, çocuk bilim işliği, renklerle yaşamak, evrim atölyesi, çocuklarla astronomi ve uzay işliği, sevgili matematik, kendi filmini yap, robotik atölyesi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

"İlk açılışımı çocukları düşünen bir etkinlikle yapmış olmam ayrı bir gurur kaynağı"

Kültür merkezinin açılış töreninde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İlk açılışımı çocukları düşünen ve çocukları önceleyen bir etkinlikle yapmış olmam benim için kendi adıma ayrı bir gurur kaynağı. Siz İstanbul'da tek opera salonu olan bir ilçede yaşıyorsunuz. Çocuklarımızın şu anda aynen karşımda olduğu gibi mutlu yaşadığı bir ilçede yaşıyorsunuz. Türkiye'deki bütün çocuklar sizin kadar şanslı olduğunda bizde görevimizi yapmış sayacağız ve buralardaki yerlerimizi de gönül rahatlığıyla sizlere bırakacağız" dedi.

"Bu bina tamamen çocuklara ait"

Çocuklar için açılan merkezin onların birçok faaliyeti gerçekleştirebileceği bir alan olduğunu ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Çocukların şu anda en sorgulayıcı oldukları zaman algılama güçleri çok yüksek. Çocukların burada her türlü tiyatrodan sanattan, müzikten atölye çalışmalarından resme kadar kişisel gelişimlerine katkı verecek her türlü faaliyet olacak. Bu bina tamamen çocuklara ait dizayn olarak da tuvaletinden koridorlarına kadar her şey onlara göre düzenlendi" ifadelerini kullandı.

"Boyama yaptık, çok güzel"

Merkezin açılışına torunuyla birlikte katılan ve çocuklar için yapılan yerlerin çoğalması gerektiğini ifade eden Fatma Ayaz, "Torunlarımı getirdim, bazen tiyatroya da geliyoruz. Yeni geldik, boyama yaptık, çok güzel. Neler varsa onlara katılacağız, memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim