• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kadıköy sakinlerinden örnek davranış

Kadıköy sakinlerinden örnek davranış
Kadıköy'de özel bir sitede oturan vatandaşlar, apartmanlarında yaşayan özürlü ve yaşlılar için bir ilki gerçekleştirdi.

Kadıköy'de özel bir sitede oturan vatandaşlar, apartmanlarında yaşayan özürlü ve yaşlılar için bir ilki gerçekleştirdi. Bina girişinde bulunan özürlü rampası yeterli olmayınca, apartman yönetimi binada oturanlardan toplanan parayla özel bir asansör yaptırdı. Apartman yöneticisi olan Refik Bescelioğlu bu tür bir asansörün Türkiye'de bir ilk olduğunu söylerken, "İnşallah herkese örnek olur." dedi.

Kadıköy'de yaşayan vatandaşlar örnek teşkil edecek bir uygulamaya imza attı. Sahrayıcedit Mahallesi'nde bulunan İntaş Çamlık Sitesi sakinleri, bina girişlerinde bulunan özürlü rampalarının yeterli olmadığını gördü. Binada bulunan yaşlı, engelli ve çocuklu ailelerin daha rahat inip çıkabilmeleri için bir yöntem arayan apartman yönetimi, çareyi asansör yapmakta buldu. İlk önce asansör şirketleriyle görüştüklerini anlatan bina yöneticisi Bescelioğlu, istedikleri standartlara uygun bir asansörün olmadığını belirtti. Bu nedenle bir mimar ve mühendisten yardım aldıklarını aktaran Bestecioğlu, kendilerinin çizdiği bir projeyle bir asansör dizayn ettiklerini söyledi. Apartmanın 56 daireden oluştuğunu belirten Bescelioğlu, "Burada yaptığımız asansör yaşlı ve sakat olan arkadaşlarımız için. Bu proje insan odaklı. Burada merdivenlerde zorlananlar için yapılan bir proje." ifadelerini kullandı.

HERKES ÇOK MEMNUN VE ÖRNEK BİR DAVRANIŞ OLDU

Özellikle son zamanlarda komşuluk ilişkilerinin azalmasından dert yanan Bescelioğlu, yapılan bu projenin bu açıdan da büyük önem taşıdığına değindi. Daha önce bina girişinde bulunan eğimli yolun çok dik olduğunu ifade ederken, "Burada daha önceden eğimli bir yol vardı ve çok dik olduğu için kullanamıyorlardı. Biz de böyle bir şey düşündük. Yaşlı ve diğer insanlar bundan faydalanıyor. İnsan odaklı faydalı bir şey oldu. Binamızın ortak bütçesinde bulunan parayla yaptık. Bu rampa sadece yaşlılar için değil. Binamızda oturan birkaç tane özürlü var ve bunların dışında çocuklu ailelerde kullanıyorlar." diye konuştu. Uygulamanın herkese örnek olacağının da altını çizen Bescelioğlu, "Herkes çok memnun ve örnek bir davranış oldu. Çocuklu aileler inerken hem arabayla hem de çocukla inemiyordu ama şimdi rahatlıkla inip çıkabiliyorlar. Halkta bu asansörle ilgileniyor ve gören gelip ne olduğunu soruyor." cümlelerine yer verdi.

Cihan

Kadıköy sakinlerinden örnek davranış

Kadıköy sakinlerinden örnek davranış

Kadıköy sakinlerinden örnek davranış

Kadıköy sakinlerinden örnek davranış

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim