• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kadem’in Bacıbeylerine Bursa’dan Destek

Kadem’in Bacıbeylerine Bursa’dan Destek
Kadınlara yaşamın her alanında destek olan çalışmalarıyla dikkat çeken Bacıbeyler Kent Kültürü Derneği, son olarak Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'nin...

Kadınlara yaşamın her alanında destek olan çalışmalarıyla dikkat çeken Bacıbeyler Kent Kültürü Derneği, son olarak Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'nin Genel Kurulu'na katılarak "birliktelik" mesajı verdi.

Kadınların toplumdaki yerine yönelik ve şehir yaşamının gelişimiyle ilgili gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Bacıbey Kent Kültürü Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dernek yönetimi bu kapsamda son olarak, İstanbul Grand Cevahir Otel'de gerçekleşen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'nin 2. Olağan Genel Kurulu'na katılarak destek mesajı verdi. Ziyarette Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'a da kadınlarla ilgili yaptıkları eğitim, istihdam ve farkındalık çalışmalarının devam etmesi temennisiyle KADEM Bacıbeyleri tablosu verildi. Tablo takdimini Dernek Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar ve Başkanvekili Arzu Kutlucan gerçekleştirdi.

Bacıbey Kent Kültürü Derneği olarak kadınlarla ve kent kültürünün yayılmasıyla ilgili yapılacak çalışmalara her zaman destek vereceklerinin altını çizen Dernek Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar, "Türkiye'de toplumsal medeniyetin temelinde Anadolu Bacıları ve Hayme Ana'nın emekleri vardır. 8 asır önce Bacıbey Hayme Ana'nın "Bu topraklar bizim son durağımız olsun" hayali Türkiye Cumhuriyeti'nde filiz buldu ve gerçeğe döndü. 800 yıllık Anadolu Bacıları geleneğine 3 yıl önce kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından "kız kardeşlik dayanışması" anlayışıyla yeniden hayat veriliyor. Kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif olarak yer almaları yönündeki çalışmalarını da ulusal ve uluslararası alanlarda devam ettiriyorlar. Biz de KADEM'e bu çalışmalarında destek olduğumuzu bildirmek istedik" dedi.

Bacıbey Kent Kültürü Derneği olarak, arzulanan kent yaşamında kadının yerinin önemine vurgu yapan bir dernek olduklarını hatırlatan Dernek Başkanı Çınar, KADEM'in de bu doğrultuda çalıştığını belirterek, "KADEM'in kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak için yürüttüğü "Kadın Varsa Demokrasi Var", "Erkeksen Öfkeni Yen" ve "Şiddete Hakkın Yok" gibi programları var. Ayrıca Suriyeli kadın mültecilerin sorunlarıyla da yakından ilgileniyorlar. Yetiştirme yurdunda kalan kız çocuklarına meslek edindirme ve istihdam kursları da yine derneğin faaliyetleri arasında. Bunların dışında kadına şiddet, istihdam gibi konularda çalışmalar ve seminerler düzenliyorlar. KADEM, toplumsal farkındalığı arttırmak ve kadın hakları konusunda yapıcı adımlar atılmasına vesile olan çalışmalara imza atıyorlar. Biz de bu ziyaretimizle ve vermiş olduğumuz KADEM'in Bacıbeyleri tablosuyla bu yolda atacakları her adımda yanlarında olduğumuzu bir kere daha hatırlatmak istedik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim