• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kadem’den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kadem’den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

KADEM Malatya İl Teşkilatı üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu. KADEM üyeleri adına açıklama yapan Malatya Kadem İl Temsilcisi Özgül Alaca, bugünün Türkiye'sinde siyasetin, bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılması gerektiğini kaydetti. Alaca, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na hakaret içeren ithamlarda bulunmuştur. Kamuoyunun tepkisini çeken, kadın bakana yönelik yapılan bu saldırı, İstanbul Sözleşmesi ile dur denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür. Cinsiyeti sebebiyle bir kadın siyasetçiye yapılan bu ithamların faili ne yazık ki bir siyasi partinin başkanıdır. Hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun sözleri bir nefret suçudur, hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Bugünün Türkiye'sinde siyaset, bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılmalıdır" şeklinde konuştu.

Alaca, kadını kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Alaca, "CHP grubunda takdirle alkışlanan, aklımız ve dilimizle çelişen, arkasına sığınılamaz gerekçelerle savunması yapılan bu ithamlar, cinsiyetçi nefret söyleminin sahiplenildiğini gözler önüne sermektedir. Kadını kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez. Evrensel değerleri, adabı muaşereti ve ahlak kurallarımızı hiçe sayarak, siyasi üstünlük ve hamle yapmak adına başta psikolojik şiddet olmak üzere, her türlü şiddeti ve linç kültürünü meşru görerek ulaşılan bu durum, toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir. Kılıçdaroğlu'nun bir kadın siyasetçiye yönelik sarf ettiği cinsiyetçi sözlerine karşı tepkimizi duyurmak için, bu cinsiyetçi siyaset diline dur demek için, toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cinsiyete yönelik aşağılayıcı ifadeler içeren sözel şiddetin, fiziksel şiddet kadar kabul edilemez olduğunu dile getirerek buradan çağrı yapıyoruz. Toplumsal ayrışmaya körükleyen her türlü söylemin üretilmesi, yayılması toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikelidir. İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret söylemine varan bu şiddet yüklü politik dil, bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle, kadınlar olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi dili reddediyoruz. Kamuoyunu toplumsal ve insani değerlerimize sahip çıkmaya, insanlık onurunu korumak için çaba göstermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim