• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kadem’den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kadem’den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik...

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

KADEM Ankara İl Teşkilatı üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu. KADEM üyeleri, suç duyurusunda bulunmadan önce Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. KADEM üyeleri adına basın açıklamasını yapan KADEM Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Nisan Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ahlak dışı ve izansız ithamlarda bulunmuştur. Kamuoyunun tepkisini çeken, kadın bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı, İstanbul Sözleşmesi'yle dur denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür. Cinsiyeti sebebiyle bir kadın siyasetçiye yapılan bu çirkin ithamların faili ne yazık ki bir siyasi partinin başkanıdır. Hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun bu çirkin sözleri bir nefret suçudur, hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Bugünün Türkiye'sinde siyaset, bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"KADINI KADIN KİMLİĞİNDEN DOLAYI CİNSİYETÇİ BİR DİLLE AŞAĞILAYAN, AHLAKA SIĞMAYAN BU DİL KABUL EDİLEMEZ"

"Kılıçdaroğlu'nun "tecavüz karşıtı" bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana atfen kullandığı hakaret dolu bu sözler, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır" diyen Selçuk, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun diğer erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın bakandan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyasi tarihimizde benzerine rastlanmamış bir seviyesizliktir. CHP grubunda takdirle alkışlanan, aklımız ve dilimizle çelişen, arkasına sığınılamaz gerekçelerle savunması yapılan bu ithamlar, cinsiyetçi nefret söyleminin sahiplenildiğini gözler önüne sermektedir. Kadını kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez. Evrensel değerleri, adabı muaşereti ve ahlak kurallarımızı hiçe sayarak siyasi üstünlük ve hamle yapmak adına başta psikolojik şiddet olmak üzere her türlü şiddeti ve linç kültürünü meşru görerek ulaşılan bu izansızlık hali, toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir."

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRLARINI AŞIP NEFRET SÖYLEMİNE VARAN BU ŞİDDET YÜKLÜ POLİTİK DİL, BİZİ BİR ARADA TUTAN TOPLUMSAL ZEMİNİN KAYBOLMASINA DA NEDEN OLMAKTADIR"

Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Selçuk, "Kılıçdaroğlu'nun bir kadın siyasetçiye yönelik sarf ettiği cinsiyetçi ve ahlaksız sözlerine karşı tepkimizi duyurmak için, bu cinsiyetçi siyaset diline dur demek için, toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cinsiyete yönelik aşağılayıcı ifadeler içeren sözel şiddetin fiziksel şiddet kadar kabul edilemez olduğunu dile getirerek buradan çağrı yapıyoruz; toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılması toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikelidir. İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret söylemine varan bu şiddet yüklü politik dil, bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle kadınlar olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi ve ahlaksız politik dili reddediyoruz. Kamuoyunu toplumsal ve insani değerlerimize sahip çıkmaya, insanlık onurunu korumak için çaba göstermeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim