• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

KADEM üyesi kadınlardan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

KADEM üyesi kadınlardan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu
Kahramanmaraş'ta Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi bir grup kadın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç...

Kahramanmaraş'ta Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi bir grup kadın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlere tepkiler büyüyor. KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Fatma Kapuçam Kaptanoğlu başkanlığında toplanan yaklaşık 50 kadın, Adalet Sarayı'na giderek savcılığa CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Fatma Kapuçam Kaptanoğlu, Kılıçdaroğlu'nun nefret suçu işlediğini savundu.

Türk siyasetinin, hakaret ve nefret kıskacından kurtarılması gerektiği vurgulayan Kaptanoğlu, "Türkiye'nin anamuhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Nisan Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ahlak dışı ve izansız ithamlar bulunmuştur. Kamuoyunun tepkisini çeken, kadın bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı, İstanbul sözleşmesiyle dur denilen kadına şiddetin ve kadın cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür." diye konuştu.

Söylenen sözün hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemeyeceğini kaydeden Kaptanoğlu, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu'nun, "tecavüz karşıtı" bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana atfen kullandığı hakaret dolu bu sözleri, dünyanın hiç bir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kılıçdaroğlu'nun diğer erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın bakandan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyasi tarihimizde benzerine rastlanmamış bir seviyesizliktir. CHP grubunda takdirle alkışlanan, aklımız ve dilimizle çelişen, arkasına sığınılmaz gerekçelerle savunması yapılan bu ithamlar, cinsiyetçi ve nefret söyleminin sahiplendiğini gözler önüne sermektedir. Kadını, kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez. Kılıçdaroğlu'nun bir kadın siyasetçiye yönelik sarf ettiği cinsiyetçi ve ahlaksız sözlerine karşı tepkimizi duyurmak için bu cinsiyetçi siyaset diline dur demek için toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada suç duyurusunda bulunduk."

Cihan

KADEM üyesi kadınlardan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

KADEM üyesi kadınlardan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim