• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

"Kaçmadı, korkudan uzaklaştı"

"Kaçmadı, korkudan uzaklaştı"
Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan ve 13 gündür yakalanamayan sürücünün avukatı, “Kaçmadı, korkudan uzaklaştı” açıklamasını yaptı. Kaya’nın kardeşi ise “Babası, oğlunu kurtarmak için adliyede hâkim-savcı arayışına girdi” iddiasında bulundu.

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi gecesi sahur vakti yaşanan kazada, 19 yaşındaki sürücü Murathan Öztürk, kullandığı lüks araçla, kaldırımda çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya çarparak kaçtı. Kaya, kurtarılamadı. Olaydan sonra Öztürk’ün psikolojisinin bozulduğu, hastaneye yattığı ve teslim olacağı iddia edildi. Cinayet gibi kazanın ardından tam 13 gün geçmesine rağmen Öztürk teslim olmadı. Aynı zamanda Papa’yı vuran Mehmet Ali Ağca’nın da avukatlığını yapan Melahat Uzunoğlu, müvekkili Murathan Öztürk’ün kaçmadığını savundu ve “Korktuğu için uzaklaştı” dedi. Avukat, müvekkilinin yerini bilmediğini de öne sürdü. “Olay esnasında küçük bir çocuğun oradan korktuğu için uzaklaşması kaçma anlamına gelmemeli.Mehmet Emin’in uyuması gereken yer de orası değildi. Keşke orada uyumasaydı. Olaydan 3 gece önce aynı yerde bir kadının öldüğü kaza neden bu kadar büyütülmedi” diyen Avukat Uzunoğlu, medyayı da suçlayarak “Medyanın ağır baskısı var. Kaç tane trafik kazasının haberi bu şekilde yapıldı?” diye konuştu. Avukat, kazanın ardından kaçan Öztürk’ün, 2 saat sonra alkol muayenesine gittiğini de ifade etti.Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre; Öztürk Ailesi’nin çiçekçi Kaya’nın ailesine kan parası teklif ettiğini doğrulayan Uzunoğlu, bunun kan parası değil maddi yardım olduğunu ileri sürdü. Bütün suçlamaları reddeden Uzunoğlu, ailenin Kaya Ailesi’ni tehdit etmediğini de söyleyip “Baba gerçekten çok üzgün, oğlunun nerede olduğunu bilmiyor” diyerek iddiaları yalanladı.Ölen çiçekçinin kardeşi Cengiz Kaya ise avukatın bütün savunmalarına karşı çıktı. “Tehditler için şikâyetçi olduk” diyen Kaya, “Öztürk’ün ailesinden tehdit aldığımız basına yansıyınca aile sosyal medyadaki hesaplarını kapattı. Sosyal medyada yapılan yorumları ve iddiaları tek tek değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

‘HÂKİM VE SAVCI ARIYORLAR’

“Baba Mustafa Öztürk’ün Kartal Anadolu Adliyesi’nde oğlunu kurtaracak hâkimsavcı arayışına girdiği bilgisine ulaştık ve bu bilgiyi de gerekli yerlerle paylaştık” diyen Kaya, “Yine Murathan Öztürk’ün kardeşi Neslihan Öztürk’ün Twitter hesabı üzerinden 13 yaşındaki kuzenimizi tehdit etmesini avukatımıza bildirdik. Suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim