• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kacıroğlu’ndan Uçar’a Ziyaret

Kacıroğlu’ndan Uçar’a Ziyaret
Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yeni atanan Dr. Mahmut Uçar'a hayırlı olsun...

Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yeni atanan Dr. Mahmut Uçar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Organ Nakli ve Organ Bağışı hakkında bölge genelinin ve Erzurum ilinin durumu hakkında bilgi veren Kacıroğlu, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir önceki yıla göre organ nakli ve bağışı konusunda yılı bir adım önde bitirdik. Son 3 yılda beyin ölümü tespitlerimiz, sayılarımız artarak devam etti. 2013 yılında tüm bölge illerinde toplamda 30 beyin ölümü tespiti yapılmıştı. 2014 yılında bu rakam 60'a ulaştı. Geçtiğimiz yıl ise beyin ölümü tespit sayımız 80 olarak gerçekleşti. 2013 yılında tespit edilen beyin ölümlerinde 2 aile organ bağışına evet derken, 2014 ve 2015 yılında organ bağışına evet diyen aile sayımız 9 oldu. 31 Aralık 2013 yılında Sivas'ta beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşımızın ailesi organ bağışında bulunmuştu. Ve yeni yıla organ bağışı ile girmiştik. Bu yıl da yine Kars'ta bir beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşımızın ailesi organ bağışında bulundu. Ve yine yeni yıla organ bağışı ile girdik. Bölge de yaşayan vatandaşlarımızın farkındalığının artması ve organ bağışına destek vermeleri ile organ bekleyen hastalara organ nakli ile yaşama umudu veriliyor. İnşallah Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüteceğimiz çalışmalarla daha çok insanın farkındalığını arttıracak ve daha çok insana yaşama umudu olmak için mücadele vereceğiz" dedi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar ise organ naklinin tedavi edici ve hayat kurtarıcı yönüne vurgu yaparak, sürekli halk ve sağlık personeli eğitimlerine devam etmenin gerekliliğini söyledi.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, "Organ nakli hayat kurtarıcı bir tedavi şeklidir. Tüm toplumumuzun bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bizler sağlık çalışanları olarak farkındalığı arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımız ile en yoğun teması sağlayan Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı elemanlarımıza organ nakli hakkında seminerler ve eğitimler düzenleyecek ve özellikle aile sağlığı merkezi çalışanlarının organ bağışı konusunda vatandaşlarımıza bilgi vermeleri için gerekli çalışmaları yapacağız." dedi.

Kacıroğlu’ndan Uçar’a Ziyaret

Kacıroğlu’ndan Uçar’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim