• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kaçırılan polisin eşi: 5 ay kalacağını bilseydim ben PKK'nın peşinden giderdim

Kaçırılan polisin eşi: 5 ay kalacağını bilseydim ben PKK'nın peşinden giderdim
Diyarbakır-Bingöl yolunda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, aylardır polis ve askerlerin kayıp...

Diyarbakır-Bingöl yolunda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, aylardır polis ve askerlerin kayıp olduğunu, ancak arkalarında hiç kimsenin olmadığını söyledi. "Bir Rus askeri için neler yaptılar." diyen Yabalak, "Çok şey söylemek istiyorum ama eşimin canından korkuyorum. Yanlış bir şey söyleyeceğim diye ödüm kopuyor. Patlamaya hazır bomba gibiyim. 5 ay kalacağını bilseydim ben PKK'nın peşinden giderdim; vallahi giderdim. Yemin ederim bu gözyaşlarımda hepiniz boğulursunuz." dedi. Anne Ünzile Yabalak ise "'Gariban çocuğu" diyerek ezilmesin bizim çocuklarımız." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı asker ve polislerin ailelerini Mecliste CHP Grup Yönetim Salonunda kabul etti. Astsubay Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, abisi Asaf kaya, annesi Emine Kaya; Diyarbakır-Bingöl yolunda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, annesi Ünzile Yabalak; asker Müslüm Altıntaş'ın babası Şevket Altıntaş ve annesi Songül Altıntaş, görüşmede hazır bulundu. Ailelerin feryatları, duygusal anlar yaşattı.

"NAMAZI UNUTARAK KILIYORUM"

Diyarbakır-Bingöl yolunda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın annesi Ünzile Yabalak, "Bir evlat ne kadar sürede yetişiyor?" diye sordu. 5 aydır beklediklerini belirten Yabalak, şöyle devam etti: "'Otur, bekle, dua et" demeyle 5 ay bekledik. O çocuğun düşüncesi bu beyne işliyor, başka birşey girmiyor. 5 vakit namazı unutarak kılıyorum inanın. Çözüm bulunmasını istiyoruz, çözüm istiyoruz. Birleşin, biz kardeşiz. "Gariban çocuğu" diyerek ezilmesin bizim çocuklarımız. Bir evlat; bu cezayı hak etmedi. Bir gün değil, saniyeler önemli. 5 ay saydım, daha ne kadar sayayım? Anlayamadığım bir şey var, ilgisizlik mi var? Duyarlı olalım. Başbakanımız bizi dinlesin, halen görüşemedik."

Polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak da Ankara'ya çok zor şartlarda geldiklerini söyledi. 5 aydır Erzurum'da ailesinin yanında kaldığını anlatan Yabalak, "Sanki 3-4 yaşında bir çocuk kaybolmuş onu arıyorum. Bu devletin polisi ya." diyerek tepki gösterdi.

"BİR RUS ASKERİ İÇİN NELER YAPTILAR"

Yaşadıkları duruma ilişkin dikkat çekici bir örnek veren Yabalak, bir PKK'lının çocuğu kaybolsaydı tüm Türkiye'nin aydınları başta olmak üzere herkesin harekete geçeceğini ifade etti. "Bir ağaç için günlerce, aylarca neler yaptınız?" diyen Yabalak, şöyle devam etti: "Aylardır polis ve askerler kayıp; bizim arkamızda hiç kimse yok. Başbakan, Cumhurbaşkanına ulaşmak istiyoruz. Bu soğukta Meclisin önünde bekleyeceğiz, biz gitmiyoruz. Kendimizi mi yakarız bilmiyorum ama biz gitmiyoruz. Namus sözü verilecek, eşimizi, çocuğumuzu almadan gitmeyeceğiz. Üç tane çocuğum var, bakamıyorum, dikkatimi veremiyorum. Gece sabahlara kadar uyumak yok, ağlamaktan bittim. Bu koltuk sevdanızı bırakın, kavganızı bırakın. 5 aydır Cumhurbaşkanı, Başbakan ile görüşmek istiyoruz. Bir Rus askeri için neler yaptılar. Çok şey söylemek istiyorum ama eşimin canından korkuyorum. Yanlış bir şey söyleyeceğim diye ödüm kopuyor. Patlamaya hazır bomba gibiyim. Böyle bir şey var mı? 5 ay kalacağını bilseydim ben PKK'nın peşinden giderdim; vallahi giderdim. Yemin ederim bu gözyaşlarımda hepiniz boğulursunuz."

"DEVLETE EMANET ETTİK, EMANETİNİN ARKASINDA DURMALIDIR"

Anne Ünzile Yabalak, çocuğunu çok imkansızlıklar içinde yetiştirdiğini belirterek, "O çocuğun derse çalıştığı yeri görseniz; imkansızlıklar. Burdan alın, hastalanır denilen yerde çalıştı. Devlet, emanetinin arkasında durmalıdır. Devlete emanet ettik; başka ne isteyebiliriz ki." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise ailelerin haklı isyanına bir kez daha şahit olduklarını söyledi. Terör ortamında iç güvenliğin sağlanmasının ötesinde güvenlik güçlerinin güvenliğinin sağlanamadığı bir dönemden geçildiğini ifade eden Gök, bu ortamdan kurtulması, terörün sona erdirilmesi için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

"SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ, ÇÖZÜM YERİ MECLİSTİR"

Kaçırılan asker ve polislerin ailelerinin taleplerini herkesin duyması, tüm Türkiye'nin görmesini isteyen Gök, başta ülkeyi yönetenlerin bu gözyaşlarına duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı. Ailelerin ızdırabını dindirmek için koşulsuz şekilde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Gök, bu konuda devletin bir an önce çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin atacağı adımın yanında olacaklarını dile getiren Gök, "Silahların bırakılması gerekiyor, terörün sona erdirilmesi gerekiyor. PKK'nın silahlı eylemiyle bir sonuç alınamaz. Taleplerin her biri Meclis'te konuşularak geçer. Silahlardan arındırarak Meclis'te sorunları çözeceğiz. Sanmasın silahla çözüm olacak." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim