• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kaçar’ın Arşivi Abtü’de

Kaçar’ın Arşivi Abtü’de
Adana'da, 1970'li yıllarda gazeteciliğe başlayan ve yaklaşık olarak 45 yıl mesleğini icra eden gazeteci-yazar Abdulkadir Kaçar, 1000 adet video kaset ve...

Adana'da, 1970'li yıllarda gazeteciliğe başlayan ve yaklaşık olarak 45 yıl mesleğini icra eden gazeteci-yazar Abdulkadir Kaçar, 1000 adet video kaset ve 500 adet siyah beyaz fotoğraflardan oluşan sesli ve görsel arşivini, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı.

Koleksiyonda; Abdulkadir Kaçar'ın, meslek hayatı boyunca yaptığı söyleşiler, devlet adamları ve siyasetçilerin konuşmaları, konferanslar, Adanalı ünlülerin ses kayıtları, edebiyat etkinlikleri, belediye başkanları ile yapılan söyleşiler, gazetecilerin etkinlikleri, basın yayın hatıraları ve benzeri konularda ses kayıtları ve fotoğraflar bulunuyor. Son 45 yılın hatırası konumundaki arşivde ayrıca Adana Depremini yaşayanlarla yapılan söyleşiler de mevcut.

Kasım Gülek'ten Kasım Ener'e; Yaşar Kemal'den Muzaffer İzgü'ye; Süleyman Demirel'den Necmettin Erbakan'a; Cem Karaca'dan Demirtaş Ceyhun'a; Erdal İnönü'den Mesut Yılmaz'a siyaset ve edebiyat dünyasının seçkin isimlerinin ses kayıtlarının olduğu koleksiyon, bağışın önemli parçalarını oluşturuyor. Koleksiyon, ana yerleşkenin tamamlanmasının ardından ABTÜ Merkez Kütüphanesinde kendi özel bölümünde meraklılarıyla buluşacak.

Gazeteci-Yazar Abdulkadir Kaçar'ın Arşivi, üniversiteye bağlı Adana Kent Kitaplığı bünyesinde dijital ortama aktarılarak hizmete sunulacak. Böylece Adana'nın yaklaşık 50 yıllık kültür, sanat, edebiyat ve iş dünyasının hafızası ABTÜ aracılığı ile korunarak geleceğe taşınacak.

Koleksiyonunu ABTÜ'ye bağışlayan Gazeteci-Yazar Abdülkadir Kaçar, Rektör Prof. Dr. Aykut Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ABTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş, Emekli Öğretmen Demirel Babacanoğlu ve Gazeteci Oğuz Topaçoğlu da hazır bulundu.

ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Gazeteci-Yazar Abdülkadir Kaçar'ın yılların deneyimi ve çalışmasıyla oluşturduğu arşivini ABTÜ'ye bağışlamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Gül, "Sayın Kaçar'ın bizlere emanet ettiği değerli koleksiyonunu en iyi şekilde muhafaza edeceğimizi söylemek istiyorum. Bu değerli bağış için üniversitem adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Gül, Abdülkadir Kaçar'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Kaçar’ın Arşivi Abtü’de

Kaçar’ın Arşivi Abtü’de

Kaçar’ın Arşivi Abtü’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim