• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kaçak Sigara Ticareti Yapan Adam, Arkadaşını Öldürttü

Kaçak Sigara Ticareti Yapan Adam, Arkadaşını Öldürttü
Antalya'da Celal Alkış'la ilgili iddianamede, Alkış'ı kaçak sigara ticareti yaptığı iddia edilen yakın arkadaşı H.E.'nin "Depoyu polis bastı hemen gel" diye çağırıp öldürttüğü ileri sürüldü.

Antalya'nın Kepez ilçesi Güneş Mahallesi 6026 Sokak'ta 44 yaşındaki Celal Alkış'ın geçen eylülde öldürülmesiyle ilgili iddianamede, Alkış'ı kaçak sigara ticareti yaptığı iddia edilen yakın arkadaşı H.E.'nin "Kaçak sigara deposunu polis bastı hemen gel" diye çağırıp öldürttüğü ileri sürüldü.

3-4 EL ATEŞ AÇILDI

Olay, geçen yıl 23 Eylül günü saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Güneş Mahallesi 6026 Sokak'ta meydana geldi. Evli üç çocuk babası Celal Alkış, sokakta yürürken yanına yaklaşan camları siyah filmle kaplı bir araçtan üç-dört el ateş açılması sonucu yaşamını yitirdi. Cinayette kullanılan aracın, 10 Eylül 2015 tarihinde şüphelilerden M.K. tarafından kiralandığı ortaya çıktı. Olay günü ve sonrasında M.K.'nin E.K., B.A. ve A.A. ile irtibatlı olduğunu tespit eden polis, bu kişilerin, Celal Alkış'ın birlikte kaçak sigara ticareti yaptığı H.E. ile ilişkili olduğunu ortaya çıkardı. H.E'nin ise uzun yıllar komşusu olan yakın arkadaşı Celal Alkış'ın eşiyle gönül ilişkisi olduğu öne sürüldü. Olaydan sonra E.K., H.E. ile M.K. tutuklandı. A.A. ile B.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

H.E.'NİN EŞİYLE GAYRİMEŞRU İLİŞKİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, H.E.'nin, eşiyle gayrimeşru ilişkisi olduğu iddia edilen Celal Alkış'ın öldürülmesi için M.K., A.A. ve E.K.'yla anlaştığı belirtildi. Bir süre sonra plana B.A.'nın dahil olduğu öne sürülen iddianamede, olay günü kiralık araçla M.K., E.K. ve B.A.'nın cinayetin işlendiği sokağa gidip beklemeye başladığı kaydedildi. Şüpheli A.A'nın da bu kişilerle sürekli telefonla irtibat halinde olduğu belirtilen iddianamede, H.E'nin "Kaçak sigaraların olduğu depoyu polis bastı, çabuk gel" diyerek Celal Alkış'a telefon açtığı kaydedildi. Ortağından gelen telefon üzerine depoya gitmek üzere evden çıkan Celal Alkış'ın, sokakta yürürken araçta bekleyen üç şüpheliden birinin üç-dört el ateş etmesi sonucu öldürüldüğü öne sürüldü. İddianamede, tüm şüphelilerin olayı birlikte planlayıp tasarladığı kaydedildi.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame üzerine beş şüpheli hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına öldürülen Celal Alkış'ın eşi H.A. ile tutuksuz yargılanan sanıklardan B.A. katılmadı. Sanıkların hiçbiri suçlamaları kabul etmedi. Cinayetle ilgileri olmadığını savunan sanıklar, beraatlerini talep etti. Sanıklardan H.E., olay gecesi Celal Alkış'a 'Depoyu polis bastı çabuk gel' diye değil, 'Aradığın borç parayı buldum' diye telefon açtığını öne sürdü. H.E, Celal Alkış'ın eşiyle de gayrimeşru ilişkisi olmadığını söyledi.

"SİGARALAR YAKALANDI" DİYEREK ÇAĞIRDI

Duruşmada, olayın meydana geldiği akşam Celal Alkış'ın evinde misafir olarak bulunan kız kardeşi Adalet A. da tanık olarak dinlendi. Adalet A., "Ağabeyimin yanında otururken H.E'den telefon geldi. Ağabeyimin yanında olduğum için telefondan gelen sesi duyabiliyordum. H.E. ağabeyime 'Sigaralar yakalandı. Gel' dedi. Ağabeyim de 'Yine mi' diye karşılık verdi" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Bir başka suçtan tutuklu A.A'nın da kasten öldürme eyleminden tutuklanmasına karar veren mahkeme, duruşmaya katılmayan B.A'nın zorla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim