• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

- Kaçak Geçiş Kavgaları Son Bulacak

- Kaçak Geçiş Kavgaları Son Bulacak
Erzurum Atatürk Üniversitesi Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gişelerinden kaçak geçiş yapan sürücülere idari para cezası yaptırımı uygulaması başlatıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gişelerinden kaçak geçiş yapan sürücülere idari para cezası yaptırımı uygulaması başlatıldı. Kaçak geçişlerin yaşandığı gişelerde yaşanan kavgaların da bu uygulamayla önüne geçilecek.

Atatürk Üniversitesi'nin giriş noktalarında araç geçişinin sağlandığı HGS'lerde, kartı olan sürücülerin peşlerine takılarak kaçak geçiş yapan sürücülerin artması üzerine üniversite yönetimi yeni bir dönem başlattı. Kaçak geçiş yapan sürücülerle üniversite güvenlik görevlileri arasında yaşanan tartışmaların kavgaya dönüşmesiyle artan şikayetleri değerlendiren yönetim, kaçak geçiş yaptığı tespit edilen araç sürücülerine 92 TL idari para cezası uygulamasını yürürlüğe koydu.

Yeni ceza sistemiyle kaçak geçiş yapan araçların plakaları güvenlik kameralarından tespit edilerek Erzurum Emniyeti Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bildirilecek. 15 gün önce başlatılan yeni sistemle birlikte kaçak geçişler büyük oranda azalırken, yaşanan tartışmalar da son buldu. Sürücüler, uygulamayla ilgili Atatürk Üniversitesi yetkilileri ve trafik şube ekipleri tarafından denetlenerek bilgilendirildi.

"KAÇAK GEÇİŞLER AZALDI"

İdari para cezası yaptırımıyla kaçak geçişlerin büyük oranda azaldığını vurgulayan Atatürk Üniversitesi Güvenlik Müdürü Cumhur Akpınar, "HGS'ye geçiş yaptığımız süre zarfında bazı sürücüler diğer araçların peşine takılarak kaçak geçişler yapmaya başladı. Böyle olunca kampüsümüz içerisinde kaçak geçiş yapan sürücüler ve güvenlik ekiplerimiz arasında tartışma ve kavgalar meydana geldi. İki hafta önce başlattığımız idari para cezası ve caydırıcı levhalarımız sayesinde kaçak geçişler ciddi bir şekilde azaldı" dedi.

Sistemle ilgili bilgi veren Akpınar, "Kampüse girdikten sonra kaçak geçiş yaptığını kameralardan tespit ettiğimiz araçların plakalarını alarak polise gönderiyoruz. Uygulamamızla birlikte hem üniversite personelimiz hem de özellikle öğrencilerimiz kampüs içerisine gereksiz araçların alınmadığı için güvenlik açısından memnun oldular. Uygulamamız gerekli denetimlerle başarılı bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

SÜRÜCÜLER VE ÖĞRENCİLER DESTEK VERDİ

Uygulamanın yerinde bir karar olduğunu ifade eden sürücü ve öğrenciler, "Üniversite içerisine alakası olmayan kişiler kaçak yollarla giriş yapıyorlardı. Bu durumda tatsız olaylar da yaşanıyordu. Para cezasıyla artık bunların son bulacağına inanıyoruz" diyerek uygulamaya destek verdi.

- Kaçak Geçiş Kavgaları Son Bulacak

- Kaçak Geçiş Kavgaları Son Bulacak

- Kaçak Geçiş Kavgaları Son Bulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim