• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kaçak Dökülen Hafriyatlar Temizleniyor

Kaçak Dökülen Hafriyatlar Temizleniyor
Diyarbakır'ın dört ayrı noktasına kaçak bir şekilde dökülen hafriyat ve molozları iş makineleriyle Dokuzçeltik Mahallesi'ndeki hafriyat, inşaat atığı...

Diyarbakır'ın dört ayrı noktasına kaçak bir şekilde dökülen hafriyat ve molozları iş makineleriyle Dokuzçeltik Mahallesi'ndeki hafriyat, inşaat atığı depolama ve bertaraf sahasına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, her görülen boş alana hafriyat dökülmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte hafriyat ve moloz atıklarının temizlenmesi için çalışma başlattı. İlçe belediyeleri ile ortak yürütülen çalışmada, Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde biriken moloz ve hafriyatlar, iş makinalarıyla Elazığ yolunda bulunan Dokuzçeltik Mahallesi'ndeki hafriyat, inşaat atığı depolama ve bertaraf sahasına taşınmaya başlandı. Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Nevruz Parkı civarında bulunan hafriyat ve molozları temizleyen ekipler, diğer ilçelerdeki hafriyatları kaldırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Çevre Kontrol ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekip Amiri Murat Ok, kentin dört ayrı noktasına kaçak ve gelişigüzel bir şekilde dökülen hafriyat ve molozları Elazığ yolunda bulunan Dokuzçeltik Mahallesi'ndeki hafriyat ve depolama sahasına taşıyıp bertaraf ettiklerini söyledi. Ok, Kayapınar'da Tekel arkasında ve Huzurevleri Mahallesi'nde, Yenişehir ilçesinde Mardin yolu yakınına dökülen hafriyatın temizlenmesi ve kaldırılması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

"HER GÖRÜLEN BOŞ ALANA HAFRİYAT DÖKÜLMESİN"

Vatandaşları kent merkezindeki boş alanlara hafriyat dökmemesi konusunda uyaran Ok, "Önleyici tedbir olarak gece ve gündüz sürekli denetim ve kontrol yaparak, inşaat sahalarını geziyoruz, çıkan hafriyatın nereye götürüleceğine dair kendilerine durum tespit tutanağı düzenliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim