• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kaçak avcılara ceza yağdı

Kaçak avcılara ceza yağdı
Mersin'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılında kaçak avlananlara 425 bin 165 TL ceza kesildiği bildirildi.

Mersin'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılında kaçak avlananlara 425 bin 165 TL ceza kesildiği bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, kaçak avcılığın önüne geçmek için av koruma ve kontrol çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bütün ekiplerin 24 saat arazide olduğunu anlatan Çörtük, "Doğadaki güzellikleri gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle mücadele içerisindeyiz. 2015 yılında kaçak avlananlara 425 bin 165 TL ceza kestik." diye konuştu.

Ahmet Çörtük, Anamur'daki Sugözü ve Çaltıbükü Devlet Avlakları, Mut'taki Dandi, Silifke'deki Nergizlikaya ve Tarsus İledin'deki Avlaklar ile Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Dipsiz Dalyan Lagünündeki sulak alanları sürekli kontrol altında tuttuklarını söyledi. Çörtük şöyle devam etti: Mersin gerek bitki gerekse de hayvan türleri ve biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin bölge bu nedenle buradaki türlerin yurtdışına kaçırılma ihtimali oldukça yüksek. Bakanlığımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce başlatılan Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerinde başta jandarma komutanlıklarına ve yerel halka konuyla ilgili bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri düzenlendi. Bu kapsamda halkımızın doğadan izinsiz canlı türlerini toplayan şahısları görmeleri durumunda 156 Jandarma Komutanlığına ihbarda bulunulması önemli."

Yasak ve kuralsız avlanmalara karşı Mersin merkez, Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut ve Anamur ilçelerinde 6 ekip halinde denetim, koruma ve kontrol çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Çörtük "Bir taraftan avcılar denetlenirken diğer taraftan da gerekli bilgilendirmeler ekiplerimizce yapılıyor. Uygulamalardaki asıl amacımız; doğayı ve biyolojik çeşitliliği korumak, sürdürülebilir av ve yaban hayatının bilinçli ve sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır." diye konuştu.

'MERSİN'DE 6 BİN 205 KAYITLI AVCI VAR'

Avcılık ve yaban hayatı eğitiminin sadece avlanmak ve silah kullanmak olmadığını ifade eden Çörtük, şunları söyledi: "Av yasal olan bir etkinlik ancak avcı olması için bir kişinin belli bir eğitimden geçmesi lazım. Bu eğitim; doğanın, av hayvanları ile yaban hayatının ve bunların yaşama ortamlarının tanınması, bunlara olumlu veya olumsuz etki yapan insan etkilerinin bilinmesi, olumlu etkiler artırılırken olumsuz etkilerle mücadele edilmesini de kapsamaktadır. Düzenli olarak açtığımız kurslarda sınavı kazananlara avcılık belgesi veriyoruz. 2003-2015 yılları arasında 275 kurs açtık ve 9 bin 553 kişiye avcılık belgesi verdik. Şuanda ilimizde 6 bin 205 resmi avcımız var."

Kınalı Kekliklerin doğa salındığı alanları da ava yasaklı bölge ilan ettiklerini vurgulayan Çörtük, "Keklik zararlı böceklerle mücadelede bir biyolojik projektör. Özellikle kenelerle mücadelede çok büyük öneme sahipler. Hem doğanın dengesini hem de insanlara ve tarıma zarar veren böceklerin yok edilmesini sağlıyoruz. Erdemli, Mut, Gülnar, Silifke ve Mezitli ilçelerine toplam 2 bin adet kınalı keklik saldık doğaya. Keklikleri doğaya saldıktan sonra da o bölgeyi ava yasaklayıp böylece onları koruma altına almış oluyoruz." dedi.

Cihan

Kaçak avcılara ceza yağdı

Kaçak avcılara ceza yağdı

Kaçak avcılara ceza yağdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim