• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kablo Koptu, Ada Elektriksiz Kaldı

Kablo Koptu, Ada Elektriksiz Kaldı
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine deniz altından giden enerji hattında kopma meydana geldi.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine deniz altından giden enerji hattında kopma meydana geldi. Kablo yenileme çalışmaları sebebiyle Gökçeada'ya 6 gün elektrik verilemeyecek. Elektrik ihtiyacı ise jeneratörlerle sağlanacak.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine ana karadan yaklaşık 2 kilometrelik kabloyla nakledilen enerji hattında kopma meydana geldi. Yaşanan arıza sebebiyle Gökçeada elektriksiz kaldı. Geçtiğimiz yıllarda da aynı arızanın yaşanması sebebiyle Gökçeada'ya enerji taşıyan kablonun değiştirilmesi kararlaştırıldı. Bu çalışmalar dolayısıyla Gökçeada 6 gün elektriksiz kalacak.

Adanın enerji ihtiyacını jeneratörlerle sağlayacaklarını söyleyen Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Bizim elektriğimiz deniz altından, ana karadan geliyor. Gökçeada'nın güney sahilinde yaklaşık 1,5 kilometrelik hattımız uzun yıllardır denizin altında hasar gördüğü için muhtelif yerlerinden yara almış. Bu yara aldığı yerlerden tekrar kopuyor. Şu anda denizin altındaki bir yerde kopmadan kaynaklanan elektrik kesintimiz var. Ben yetkililerle görüştüm. Bu bizim çok sık başımıza geliyor. Geçen yıl da olmuştu. UEDAŞ'tan ısrarla bu 2 kilometrelik hattın tamamen yenilenmesi ile ilgili bir talebimiz vardı. Şimdi bunu fırsat bildik. Bu kopmanın ardından yetkililerle görüştüm. 2 kilometrelik hattı değiştireceğiz. Değiştireceğimiz için bu çalışma 5-6 gün sürecek. Bu zaman zarfında Gökçeada'da da bu olağanüstü durumlar için halihazırda bulunan jeneratörleri çalıştıracağız. Gökçeada'ya 24 saat kesintisiz elektrik vereceğiz. Bununla ilgili günlük 10 ton gibi bir mazot sarfiyatımız oluyor. Hazırlıksız olduğumuz için çarşamba günü akşamı 60 ton daha mazot getireceğiz. 5-6 gün içerisinde kablo tamamen yenilenmiş şekilde, elektriği normal sistemden veririz diye düşünüyorum" dedi.

Kablo Koptu, Ada Elektriksiz Kaldı

Kablo Koptu, Ada Elektriksiz Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim