• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kabağaç’ın Saatcı Sevdası

Kabağaç’ın Saatcı Sevdası
Seydikemer ilçesine bağlı Kabaağaç Mahallesi, Fethiye ilçesine bağlanmak için harekete geçti.

Seydikemer ilçesine bağlı Kabaağaç Mahallesi, Fethiye ilçesine bağlanmak için harekete geçti.

Muğla ili, Seydikemer ilçesine bağlı 1078 nüfuslu Kabaağaç mahallesi, Fethiye'ye bağlanmak istiyor. 748 seçmenin bulunduğu Kabaağaç'ta 3 günde 510 ıslak imza muhtarlık tarafından toplandı. Toplanan imzalar ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya ziyarette bulunan Muhtar Nazmi Toraman ve köyün kanaat önderleri, bu sorunun Seydikemer'in ilçe olması ve büyükşehir yasasıyla birlikte başladığını ifade ettiler.

Fethiye'ye 20 km mesafede bulunduğu söyleyenKöy sakini Ramazan Cesur, "Gökben köyü Fethiye sınırı içerisinde… Gökben ile bizim aramızda 5 km mesafe var. Fethiye'ye uzaklığımız 20 km. Biz köyümüzü Fethiye'ye yakın olduğu için Fethiye'ye dahil olsun istiyoruz. Belediye başkanımıza bu konuyla ilgili destek istedik. O da Allah razı olsun gereğini yapıyor" diye konuştu. Kabaağaç sakinlerinden Salih Dündar ise, "Biz Seydikemer'e vicdanen ve gönül ile katılamadık. İşlerimiz burada, çocuklarımızın okulu burada. Tüm işlemlerimizi Fethiye'den yapıyoruz. Köyün çoğunluğunun talebi olarak Fethiye'ye bağlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kısa bir sürede 510 imzanın toplandığına dikkat çeken Sami Eroğlu da, konunun Fethiye Belediye meclisinde gündeme getirilmesi ve belediye meclis üyelerinin destekleriyle geçeceğine inandığını ifade etti.

Ankara saldırısından canını kaybeden tüm vatandaşlarımızdan rahmet, ailelerine sabır dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Behçet Saatcı da, "Ülkemizin başı sağolsun. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe. Başka da bir şey söylemiyorum. Kabaağaç konusuyla ilgili de şunları söylemem gerek. Fethiye 2 yıl önce karpuz gibi ikiye bölündü. Bu bölme işini gerçekleştirenler Fethiye yaşadığı sürece vebal altındadır. Tarihi milattan önceye kadar dayanan Telmessos, Meğri ve daha sonra Fethiye olan ilçemizin ikiye bölerek itibarsızlaştıran arkadaşları Fethiyeliler hayırla yad etmeyecekler" diye konuştu.

Kabaağaç köyündeki vatandaşların Fethiye'ye bağlanmasıyla ilgili ekonomik ve sosyal ilişkileri saygıyla karşıladığını ifade eden Başkan Saatcı, "Kabaağaçlılar beşkazalılık duruşu sergiledi. Bu yasaya karşı, bu bölünmeye karşı tepki koydular. Fethiyelilik, beşkazalılık budur. Yapılan yanlışlık yıllar sonra da olsa, önünüze konur. Bu da Ali Boğa'nın ve o belgenin altına imza atanların vereceği hesaptır. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Konuyu Belediye meclisimize getireceğim. Belediye Meclisimiz de inanıyorum ki, halkın talebine olumlu karşılık verir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kabağaç’ın Saatcı Sevdası

Kabağaç’ın Saatcı Sevdası

Kabağaç’ın Saatcı Sevdası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim