• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kabadüz’de Kilim Dokuma Kursu

Kabadüz’de Kilim Dokuma Kursu
Kabadüz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Kilim Dokuma Kursu'nu başarıyla tamamlayan 14 kursiyere belgeleri verildi.

Kabadüz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Kilim Dokuma Kursu'nu başarıyla tamamlayan 14 kursiyere belgeleri verildi.

Kabadüz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Kilim Dokuma Kursu'nu tamamlayıp belge almaya hak kazanan kursiyerlerin belgeleri Kabadüz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde verildi.

Belge dağıtım törenine Kabadüz Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, Belediye Başkanı Yener Kaya, İŞKUR Müdür Vekili Kayhan Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Baş, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Odabaş ve kursiyerler katıldı.

Belge töreninde konuşan Kaymakam Mustafa Uğur Özerden, kilim dokuma kursunu tamamlayan kursiyerlerin başarılı ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Unutulmaya yüz tutmuş bir mesleğin kurs ile yeniden canlandığını belirten Özerden, "Halk Eğitim Merkezimiz ile İŞKUR Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü kilim dokuma kursu ile unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden birisi olan kilim dokumacılığı ilçemizde yeniden hayat buldu. Kadınlarımızın kurs süresince yaptıkları birbirinden güzel çalışmalar hepimizi mutlu etti. Kursa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da kursiyerlere teşekkür ederek, dokunan kilimlerin aile ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Kadınların aile ekonomisine katkı sağlayacağı bir kursun tamamlandığını ifade eden Başkan Kaya, "Unutulmaya yüz tutmuş bir meslek bayanlarımız ile yaşayacak. Burada aldıkları eğitimle hem unutulmaya yüz tutmuş bir meslek yaşayacak hem de sattıkları ürünlerle aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar" diye konuştu.

İŞKUR Müdür Vekili Kayhan Kaya ise Kabadüz ilçesinde önemli bir kursu açtıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çekinildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim