• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

K.m.b.b., Dünya Doğayı Koruma Birliği Türkiye Ulusal Komitesinde Yer Aldı

K.m.b.b., Dünya Doğayı Koruma Birliği Türkiye Ulusal Komitesinde Yer Aldı
Kısa adı K.M.B.B. olan ve merkezi Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, kısa adı (IUCN) olan ve merkezi Ankara'da...

Kısa adı K.M.B.B. olan ve merkezi Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, kısa adı (IUCN) olan ve merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Ulusal Komitesinde görev aldı.

K.M.B.B. geçtiğimiz Ekim 2015 ayı içinde merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan ve 160 ülkeden 1200 kuruluşun üyesi olduğu Dünya Doğayı Koruma Birliği üyeliğine kabul edilmişti. Kısa adı IUCN olan bu birliğe son olarak üyeliğe kabul edilmiş bulunan K.M.B.B.'nin yanı sıra Türkiye'den sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Tema Vakfı, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği(TTDK) , Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkey) ve Doğa Derneği'nin üyelikleri bulunuyor.

IUCN, üye ülkelere çevre politikalarının oluşturulmasında danışmanlık hizmetleri vermesinin yanısıra, doğal dünya mirası önerilerini değerlendirme, yeşil ekonomi, eko-turizm, kırmızı listede bulunan ve nesli tehlike altında bulunan türlerin durumunun gözlem altında tutulması gibi konularda hizmet veriyor.

Çevre alanında en önemli uluslararası uzman kuruluş olan IUCN, çevre sözleşmelerinin yanı sıra, doğal kaynakların yönetimi ve strateji belgelerinin hazırlanması sırasında diğer uluslararası kuruluşlara (BM bünyesindeki örgütler vb.) teknik destek verebiliyor; söz konusu belgelerin hazırlanmasında anahtar rol oynayabiliyor.

Ankara'da toplanan IUCN Türkiye Ulusal Komitesi toplantısına ilk kez doğal üye sıfatı ile katılan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, bir konuşma yaparak, birliğin kuruluş amacını anlattı ve tanıtımını yaptı. Ardından Ülkemizin bir çok bölgesinde ve özellikle Kaz Dağları ile Madra Dağında son yıllarda girişilen doğa ve çevre katliamları konusuna dikkat çekerek bu konuda Ulusal Komiteye ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

K.m.b.b., Dünya Doğayı Koruma Birliği Türkiye Ulusal Komitesinde Yer Aldı

K.m.b.b., Dünya Doğayı Koruma Birliği Türkiye Ulusal Komitesinde Yer Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim