• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Junioshow Fuarı Kapılarını Açıyor

Junioshow Fuarı Kapılarını Açıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP ve BEKSİAD iş birliğiyle düzenlenen Junioshow Fuarı 13-17 Ocak 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP ve BEKSİAD iş birliğiyle düzenlenen Junioshow Fuarı 13-17 Ocak 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

Fuar öncesinde BTSO Altıparmak hizmet binasında gerçekleştirilen basın toplantısına,BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya katıldı. Kuş, Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü Bursa'yı fuarcılık alanında önemli bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kuş, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye genelinde 4 binden fazla üretim atölyesinde 60 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini dile getirdi. Türkiye bebe - çocuk konfeksiyonu sektöründeki üretimin yüzde 80'inin Bursa'da gerçekleştirildiğine dikkati çeken Kuş, "Ürünlerimiz, dünyanın dört bir yanındaki pazarlarda alıcı buluyor. Sektörümüz, özellikle Uzakdoğu'daki rakiplerine karşı kaliteli üretim, kısa süreli ve hatasız sevkiyat, etkin pazarlama ve dağıtım avantajına sahip bir yapıda. Böylesine güçlü bir konumda bulunan firmalarımızın tasarım odaklı çalışmalarını desteklemek ve sağladıkları katma değerli üretimi arttırmak istiyoruz" dedi.

Junioshow Fuarı'nın sektör için büyük önem taşıdığını belirten Kuş, fuarlar sayesinde bebe çocuk konfeksiyonu sektörünün dış pazar hacminin güçleneceğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bursa'ya 5 yıllık bir aradan sonra kazandırdığımız Junioshow Fuarı, firmalarımız için sadece ürünlerini sergileyecekleri bir platform olmakla kalmayacak. Bebe çocuk konfeksiyonu temsilcilerimiz 30'u aşkın ülkeden ve 150'den fazla firma temsilcisi ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirirken, alanında dünyaca ünlü trend uzmanlarından aldıkları eğitimlerle ve geliştirecekleri kreasyonlarla sektöre yön verecek. Fuarın Bursa'mız ve sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum."

"BTSO OLMASAYDI BU FUARI UZUN SÜRE YAPAMAZDIK"

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Junioshow Fuarı'nın sektöre büyük hareketlilik kazandıracağını belirterek, "11 yıl önce de Bursa'da bu fuarı hayata geçirmiştik. O günün şartlarıyla yeterli desteği göremedik. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay'ın "Bursa Büyürse Türkiye Büyür" sloganıyla biz de elimizi taşın altına koyduk. Sektörümüzü büyütme adına güzel bir fuara imza atıyoruz. 11 sene önce 1 salonu ancak doldurarak bu fuarı gerçekleştirmiştik. Şimdi ise 4. salonumuz da doldu. Bu konuda bize her türlü desteği veren BTSO'ya ve TÜYAP'a teşekkür ederiz. BTSO'nun desteği olmasaydı bu fuarı daha uzun süre sonra gerçekleştiremezdik" diye konuştu.

Junioshow Fuarı'nın sektörün uzun süredir beklediği, bebek ve çocuk sektörüne yeni bir soluk kazandıracak bir fuar olduğunu belirten TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya, "Junioshow, bebe ve çocuk hazır giyim sektöründeki 150'nin üzerinde üretici ve ihracatçı firmalar, 4 salondan oluşan 20 bin metrekarelik platformda bir araya getiriyor. Ayrıca Salon 1,2, ve 3'te 30-60 ve 90 metrekarelik alanlar için hazırlanan dekor stant yerleri, kura ile belirlenerek firmalara teslim edildi. önemli. Bursa, küçük üreticiden seri üretim yapan büyük tesislere kadar birçok firmanın faaliyet gösterdiği, bu alanda Türkiye'deki üretimin büyük bir kısmını sağlayan, ürün kalitesi ve çeşitliliği ile hızlı bir şekilde markalaşarak dünya pazarında da önemli bir paya sahip. Fuarın sektörün nabzını tutacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sektörün son trendlerinin sergileneceği Junioshow, 5 gün boyunca çok sayıda iş profesyonelini buluşturacak. Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar geniş coğrafyada yapılan tanıtımlar ile organize edilen alım heyetleri fuarı ziyaret edecek. BTSO, TÜYAP ve Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile çok sayıda ülkeden profesyonel iş dünyası temsilcileri, Junioshow Fuarı katılımcıları ile buluşacak. Fuar, Genç Tasarımcılar Ödül Töreni, Trend Sohbetleri, Trend Alanı ve Junio Defile etkinlikleri ile farklı bir konseptte sunulacak. İki gün boyunca konusunda uzman kişiler tarafından, fuaye alanında gerçekleştirecek sohbetler ile ziyaretçilere ve katılımcı firmalara sektör hakkında bilgi aktarılacak. 15 Ocak Cuma günü saat 15.30'da düzenlenecek Junio Defile ile de fuar katılımcısı lider firmaların yeni koleksiyonlarını, küçük mankenler tarafından sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim