• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Judo'da Küba Grand Prix’de ilk madalya gümüş

Judo'da Küba Grand Prix’de ilk madalya gümüş
Bu yaz Rio de Janeiro'da yapılacak Olimpiyat Oyunları için puan toplama yarışını sürdüren Judo Milli Takımı, yeni yılın ilk müsabakası olan Küba...

Bu yaz Rio de Janeiro'da yapılacak Olimpiyat Oyunları için puan toplama yarışını sürdüren Judo Milli Takımı, yeni yılın ilk müsabakası olan Küba Grand Prix'de gümüş madalya kazandı.

2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na vize almak için çalışmalarını sürdüren milli judocular, yeni yılın ilk müsabakası olan Küba Grand Prix'yi bir gümüş madalya ve bir beşincilik ile kapattı. Bu hafta sonu Küba'nın başkenti Havana'da gerçekleşen ve bütün elit judocuları karşı karşıya getiren organizasyonda 66 ülkeden 386 sporcu tatamiye çıktı.

60 kiloda Bekir Özlü ve Ahmet Şahin Kaba ile temsil edilen Türkiye, bir gümüş madalya aldı, bir de beşincilik elde etti. Küba Grand Prix öncesi dünya sıralamasında 40. basamakta bulunan Bekir Özlü, Havana'da ilk turda Azeri Ilgar Muşkiyev'i ipponladı. İkinci turda Portekizli Nuno Carvalho'yu ve sonrasında Brezilyalı Felipe Kitadai'yi de ippon ile geçen Bekir, yarı finalde Ermeni Hovhannes Davtyan ile karşılaştı.

Yarı final maçını uzatmadaki ippon ile kazanan Bekir, şanssız bir sakatlık geçirince final maçına çıkamadı ve ikinci oldu. Gümüş madalyanın yanı sıra 180 puan kazanan Bekir, dünya sıralamasında yedi basamak yükselerek haftayı 33. sırada kapattı.

AHMET BEŞİNCİ OLDU

Bekir Özlü ile aynı sıklette yarışan Ahmet Şahin Kaba da sakatlık engeline takıldı. İlk turda Arjantinli Hernan Birbier'i, sonraki turda da Birleşik Amerikalı Aaron Kunhiro'yu ipponlayan Ahmet, üçüncü turda da iddialı Özbek Diyorbek Urozboev'e şans tanımadı. Dördüncü turda gün sonunda şampiyon olan Brezilyalı Eric Takabatake'ye yenilen milli judocumuz, repesajda Britanyalı Ashley Mckenzie'yi yuko ile geçti.

Bronz madalya maçında Ermeni Hovhannes Davtyan ile karşılaşan Ahmet, sakatlanınca maçı yarım bıraktı ve podyumun dışında kaldı. Buna karşın 60 puan alan Ahmet, 42. sıradan 41 numaraya yükseldi.

Judo Olimpik Milli Takımı 30-31 Ocak tarihlerinde Bulgaristan'ın başkentindeki Avrupa Açık müsabakasında puan arayacak, ardından da zorlu Paris Grand Slam turnuvasında yarışacak.

Judo'da Küba Grand Prix’de ilk madalya gümüş

Judo'da Küba Grand Prix’de ilk madalya gümüş

Judo'da Küba Grand Prix’de ilk madalya gümüş

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim