• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Judocu Çocukların Judocu Anneleri

Judocu Çocukların Judocu Anneleri
Düzce'de judo yapan çocuklarını beklerken merakla spora başlayan anneler Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın katıldığı törenle sarı kuşaklarını...

Düzce'de judo yapan çocuklarını beklerken merakla spora başlayan anneler Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın katıldığı törenle sarı kuşaklarını aldılar. 14 judocu annenin katıldığı törenin ilgi odağı ise judocu anne Merve Türkmen'in 34 günlük oğlu Muhammet oldu.

Sporun sadece çocuklara ve gençlere yönelik olmaması gerektiğini düşünen Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün başlattığı proje ile anneler judoyla spora yöneldiler. Düzce'nin judocu süper anneleri için kuşak töreni düzenlendi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaptığı proje ile çocukları judo yapan anneler onları beklerken merak sardıkları judoyu yapmaya başlamışlardı. Bir süredir kurslara katılan ve gösterdikleri çabayla her yaşta spor yapılabileceğini ispatlayan anneler için kuşak töreni düzenlendi. Törene Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu, Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Fikret Papur, Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Cevat Güntepe, Judo Düzce İl Temsilcisi Ayhan Alayıldız ve judo antrenörü Nermin Alayıldız ile judocu anneler katıldı.

Judo Federasyonu Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın elinden sarı kuşaklarını alan judocu anneler, büyük mutluluk yaşadı.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Düzce'de başlayan projenin bütün Türkiye'ye yarışması için çalışma yaptıklarını söyledi. Fatih Uysal, "Projenin Düzce'de başlamasının ardından şu anda Türkiye genelinde 5 ilde anneler judo yapmaya başladılar. Bayan judo antrenörümüzün olduğu illerde bu projeyi yaygınlaştıracağız. Bunun çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Türkiye genelinde annelerden oluşan judo takımlarımızın bir araya geleceği bir turnuva yapmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Düzce Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Feyzullah Dereci ise, "Judo adına yapılan çalışmaların başarılı olması bizleri mutlu ediyor. Düzce'de başlayan bu projemiz, buradan bütün Türkiye'ye yayılacak. Bu bize gurur veriyor" dedi.

EN KÜÇÜK JUDOCU 34 GÜNLÜK MUHAMMET

Kuşak törenine katılan anneler içindeki Merve Türkmen'in 34 günlük oğlu Muhammet ilgi odağı oldu. Judo Federasyonu başkanı Fatih Uysal ve Federasyon Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu'da 34 günlük Muhammet'e Judo Federasyonu rozeti taktılar. Antrenman ve kuşak töreni sırasında da annesi Merve Türkmen'den 1 dakika olsun ayrılmayan Muhammet bebeğe, judocu annelerde yoğun ilgi gösterdi. Anne Merve Türkmen, "2 Yıldır judo yapıyorum. Oğlum judoya geliyordu. Onunla birlikte gelirken Nermin hocamızın sayesinde başladık. Judo yapmak zor. Ancak spor yapmak hiçbir şeye zorluk değil" diye konuştu.

ANNELER JUDO İLE RAHATLIYOR

Judo yapan anneler ise hayatın stresine karşı spor yaparak rahatladıklarını söylediler. Judocu annelerden Rabia Kalkan, "2 senedir judo yapıyorum. Hem anneyim hem çalışıyorum. Burada hayatın bütün stresinden kurtuluyorum. Rahatlıyorum. Kadınlar günlere gidiyor biz de burada buluşuyoruz. Hem spor yapıyoruz hemde eğleniyoruz. Beni görünce çocuğumda daha bir hevesle buraya geliyor. Zaten kuşak olarak benden üste olduğu için bana hocalıkta yapıyor. Bu da onun motivasyonu açısından güzel oldu" diye konuştu.

Judocu annelere eğitim veren antrenör Nermin Alayıldız ise, "Annelerin hepsi aslında bizim velimiz. Hepsinin çocukları burada judo yapıyor. Çocuklarını izlerken hareketleri öğrendiklerini fark ettim. Sonra annelerimizi mindere sokmaya karar verdim. Sağ olsunlar onlarda beni yanıltmadılar. Şimdi 14 sporcumuzun tamamı da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün lisanslı sporcuları" şeklinde konuştu.

Judocu Çocukların Judocu Anneleri

Judocu Çocukların Judocu Anneleri

Judocu Çocukların Judocu Anneleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim