• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon
Türkiye judosunda kulüpleri yarıştıran lig müsabakaları bu hafta sonu Konya'da yapıldı.

Türkiye judosunda kulüpleri yarıştıran lig müsabakaları bu hafta sonu Konya'da yapıldı. Dün düzenlenen Süper Lig maçları büyük çekişmeye sahne oldu. Erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediye, kadınlarda ise Galatasaray şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye judosunun köklü organizasyonlarından lig müsabakaları bu hafta sonunda Konya'nın ev sahipliğinde düzenlendi. Kulüplerde 2015'in şampiyonlarını belirleyen üç günlük organizasyonda merakla beklenen Süper Lig maçları dün yapıldı. Erkeklerde altın madalya İstanbul Büyükşehir Belediye'ye giderken, kadınlarda zirveye Galatasaray çıktı.

ALTINLAR İSTANBUL'A GİTTİ

Türkiye'nin ve dünya judosunun yıldızlarını kadrosunda bulunduran kulüplerin dünkü buluşması, nefes kesen maçlara sahne oldu. Kadınlarda A Grubu'nu İzmir Büyükşehir Belediye'nin önünde yenilgisiz birinci tamamlayan Galatasaray, yarı finalde Trabzonspor'u eledi. Finalde de İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşan sarı kırmızılılar, galip gelerek büyük kupayı kaldırdı. Üçüncülük maçında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'u yenen Trabzonspor da bronz madalya elde etti.

Süper Lig erkeklerde ise zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye çıktı. A Grubu'nu dört maçını da kazanıp, Galatasaray'ın önünde birinci bitiren İstanbul Büyükşehir, yarı finalde Samsun ASP'yi yenip, finale kaldı. Finalde de Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'a üstünlük sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye, sezonun şampiyonu oldu. Erkeklerde bronz madalya, üçüncülük maçında Samsun ASP'yi yenen Galatasaray'a gitti.

YLDIZLAR KONYA'DAYDI

Kulüplerin, Süper Lig maçları için kadrolarını dünyaca ünlü judo yıldızları ile güçlendirmeleri, maçların heyecanını ve çekişmesini artırdı.

Bu isimlerin en başında Galatasaray'ın kadrosunda bulunan Majlina Kelmendi geliyor. Sarı kırmızılılar, her yıl olduğu gibi bu sene de Kelmendi kozuyla minderdeydi. İki kez dünya şampiyonu Kosovalı, tüm maçlarını kazanıp, Galatasaray'ın altın madalyasına büyük katkı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye ise ünlü Ukraynalı Georgii Zantaraia ile bu sezonki kadrosunu takviye etti. Dünya şampiyonalarında beş, Avrupa şampiyonalarında iki madalyası bulunan Zantaraia, aldığı kritik galibiyetlerle İstanbul Büyükşehir Belediye'nin altın madalyasında pay sahibi oldu.

 

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon

Judo Süper Lig’de Galatasaray ve İBB şampiyon

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim