• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine katıldı. Bir öğrencinin elinden tutarak tören alanına gelen Jill Biden, İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencileri dinledi.

İstanbul Beşiktaş da bulunan Zübeyde Hanım Kız Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen ara karne dağıtım törenine Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden'in eşi Jill Biden katıldı. Okula giren Biden'i karşılayan öğrenciler oldukça heyecanlıydı. Öğrenciler duvara tebeşir ile yaptıkları "İnsan Hakları İle İnsandır" yazısı ve resimlerini tanıttı. Biden elini kalbine götürerek öğrencilere "Bütün bunları kalbinizden gelerek yapmışsınız" dedi.

Jill Biden daha sonra bir öğrencinin elinden tutarak okulun bahçesindeki tören alanına geldi. Jill Biden burada öğrencilerin alkışlarıyla karşılandı. Törende Jill Biden'in hayatını bir kız öğrenci kısaca anlattı. 4 öğrenciye temsili karne verilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu. Biden İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencileri dinledi. öğrenciler ile tek tek tokalaşarak hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Tören sonunda Jill Biden bilgisayar eğitimi verilen bir sınıfa geldi. Burada bir öğrenciye ne yaptıklarını sordu. Genç öğrencinin, heyecanlandığını ve ne yaptıklarını başkasının anlatması gerektiğini söylemesi üzerine ile sınıftan kahkahalar yükseldi.

Kürsüye gelerek bir konuşma yapan Jill Biden'ın mikrofondan gelen sesin yüksek olması sonucu bir an ürktüğü görüldü.

"BİR ÖĞRETMEN BİR KALEM BİR KİTAP DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR"

Amerika Birleşik Devletlerinin Second Lady'si olarak karne törenine geldiğini ifade eden Jill Biden, "Bütün dünyayı gezme fırsatım olduğu için çok şanslıyım. Hayat boyu öğretmenlik yapmış biri olarak, seyahat etmiş biri olarak yapmaktan en çok zevk aldığım şeylerden bir tanesi sizler gibi öğrenciler ile tanışmak ve Türkiye gibi ülkelerde kızların eğitimine desteklemek için yaptığı projeler hakkında bilgiler almak. Burada eğitime öncelik vermeniz o kadar önemli ki derslerinize önem vererek kendiniz ve aileleriniz için fırsatlar oluşturuyorsunuz. Burada aldığınız eğitim sayesinde gelecekleriniz parlak ve fırsatlar ile dolu. Başarılı olmak için gereken araçlara ve özgüvene sahip olacağınız hayal çizgisinde yürüyorsunuz şuanda. Siz Pakistanlı genç bir kızın eğitim ile ilgili söylediklerini aktarmak istiyorum. O kız, "bir öğretmen bir kitap ve bir kalem dünyayı değiştirebilir" demişti" şeklinde konuştu.

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı

Joe Biden’ın Eşi Jill Biden, Karne Törenine Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim