• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Jiletli saldırgana ağır ceza istemi

Jiletli saldırgana ağır ceza istemi
Boğaziçi Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu’na yangın merdivenlerinden girerek bir kız öğrenciye jiletle saldırdığı iddiasıyla tutuklanan Y. P. hakkında "cinsel saldırıya teşebbüs", "kesici aletle yaralama", "konut dokunulmazlığını bozma" suçlarından iddianam

Özden Atik'in haberine göre Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü içinde bulunan Kız Öğrenci Yurdu’na yangın merdivenlerinden çıkarak giren ve bir kız öğrenciye jiletle saldırılması olayına ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, olay sonrasında yakalanan şüphelilerden Y.P. hakkında 20 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK 

Y. P.hakkındaki iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanacak. Bu arada suça iştirakten hakkında soruşturma yürütülen diğer şüpheli Ş.P. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.SUÇLAMAYI REDDETMİŞTİSoruşturma aşamasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çıkarılan ve savcıtarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Y. P. savunmasında, "Olayın cinsel saldırıyla hiçbir alakası yoktur. Kardeşimle birlikte alkol almıştık. Ben alkollüyken orada bulunanlardan bir hanım arkadaş beni odasına davet etti. ’İki dakika sonra odama gel’ dedi. Ben de gittiği istikametteki binaya girdim. Yanlışlıkla başka bir bayanın odasına girmişim. Bağırıp, ’Sen buraya nasıl girdin?’ diye bağırınca korktum. Bayanı korkutmak zorunda kaldım. Jileti muhtemelen ya üniversitede ya da odada buldum. Başka bir diyeceğim yoktur. Olayın polise gittiğini bilmiyordum. Polise gittiğini öğrendiğimde, kendim gidip teslim oldum" demişti. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

8 Ağustos 2015, Cumartesi günü sabaha karşı 1. Kız Yurduna bir erkek, yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girerek yurtta kalan öğrencilere saldırıgirişiminde bulunan ancak alarmın çalması üzerine paniğe kapılarak bir kız öğrenciyi yaraladığı öne sürülen Y. P ve suça katıldığı iddia edilen kardeşi Ş.P. kaçmıştı. Kamera görüntülerinden tespit edilen şüpheliler, 4 gün sonra polis tarafından Sarıyer’de yakalanmıştı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim