• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Jet Fadıl, gurbetçileri dolandırdı

Jet Fadıl, gurbetçileri dolandırdı
Fadıl Akgündüz, İstanbul’daki devre mülkün odalarını sadece Almanya’daki 12 bin Türk’e sattı. 600 milyon Euro topladı. Ofisini kapatıp kayıplara karıştı.

Al­man­ya Frank­fur­t’­ta bü­ro açıp Bay­ram­pa­şa­’da­ki in­şa­atı bit­me­yen dev­re­mülk ote­li Cap­ri­ce Gol­d’­da­ki oda­la­rı pa­zar­la­yan ‘Jet Fa­dı­l’ la­kap­lı Fa­dıl Ak­gün­dü­z’­ün, bir kez da­ha vur­gun yap­tı­ğı id­di­a edil­di. Frank­fur­t’­ta­ki bü­ro­dan en az 12 bin dev­re­mül­kün sa­tıl­dı­ğı ve ta­ne­si­nin 30 ile 120 bin Eu­ro­’dan ve­ril­di­ği öğ­re­nil­di. Pa­ra ya­tı­ran­la­rın he­sa­bı­na baş­lar­da 2000 ile 10.000 Eu­ro ara­sı pa­ra öde­yen Ak­gün­düz, al­tı ay ön­ce öde­me­le­ri kes­ti. Do­lan­dı­rıl­dı­ğı his­si­ne ka­pı­lan on­lar­ca ki­şi bü­ro­ya akın et­ti. 450 bin Eu­ro kap­tır­dı­ğı­nı öne sü­ren ba­zı gur­bet­çi­ler, ça­lı­şan­lar­la kav­ga et­ti. Bas­kı­lar ar­tın­ca bü­ro bir ay ön­ce ka­pan­dı.
 
‘Kimse parasını alamaz’
 

Jet Fa­dı­l’­ın Cap­ri­ce Gol­d’­la 600 mil­yon Eu­ro top­la­dı­ğı, bu mik­ta­rın bü­yük bö­lü­mü­nün de İs­tan­bul ve Al­man­ya­’da­ki Türk­le­r’­den gel­di­ği ile­ri sü­rül­dü. Frank­fur­t’­ta Cap­ri­ce Gold için ça­lı­şan bi­r kişi, SÖZ­CÜ­’ye şu bil­gi­le­ri ver­di: “Sis­tem, Jet-Pa ve Yim­paş gi­bi iş­li­yor­du. Ote­lin hiç­bir za­man bit­me­yen oda­la­rı­nı dev­re-mülk gi­bi alan­lar, 1 gün­lük oda, bir haf­ta­lık oda ya da bir ay­lık oda­lar için bin­ler­ce Eu­ro öde­di. Pa­ra­yı alıp ban­ka­ya ya­tı­rı­yor­duk.” Al­man ma­kam­la­rı ise Frank­fur­t’­ta­ki iş­ye­ri­nin kay­dı­nın si­lin­di­ği­ni doğ­ru­la­dı. Bu ara­da İs­tan­bu­l’­da­ki iki bü­ro­nun da ka­pan­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ak­gün­dü­z’­ün son al­tı ay­dır kim­se­ye öde­me yap­ma­dı­ğı açık­lan­dı. Cap­ri­ce Gold Pa­la­ce­’in bir ge­ce­lik dev­re-oda sa­tış fi­ya­tı­nın 40- 50 bin TL ol­du­ğu­nu söy­le­yen Jet Fa­dı­l’­ın es­ki ça­lı­şa­nı, “Top­lam 1300 otel oda­sı 50 bin ki­şi­ye sa­tıl­dı. Ar­tık or­ta­da böy­le bir şir­ket yok. Kim­se pa­ra­sı­nı ala­ma­z” de­di.
 
Büro bomboş
Ote­lin söz­de dev­re­mülk sa­tış söz­leş­me­si­ne gö­re; üc­re­ti­ni ya­tı­ran is­ter­se in­şa­atın bi­tim ta­ri­hi ola­rak be­lir­le­nen 29 Ma­yıs 2012’den iti­ba­ren pa­ra­sı­nı 4 ay için­de ala­bi­le­cek­ti. Hem in­şa­at bit­me­di hem de bü­ro­lar ka­pan­dı.
 
Cübbeli 70 oda almış
Cap­ri­ce Gol­d’­dan, dev­re­mülk otel oda­sı alan­lar ara­sın­da 70 oda ile Cüb­be­li Ah­met Ho­ca, 60 oda ile es­ki fut­bol­cu Al­pay Öza­lan ve yi­ne 60 oda ile Tan­ju Ço­la­k’­ın da bu­lun­du­ğu id­di­a edil­di. Bu ara­da ün­lü ila­hi­yat­çı Ni­hat Ha­ti­poğ­lu ve oğ­lu­nun da 4-5 oda sa­tın al­dı­ğı ile­ri sü­rül­dü. Bu ki­şi­le­re, oda­la­rın kaç­tan sa­tıl­dı­ğı ko­nu­sun­da ise bil­gi ve­ril­me­di.
 
KAYNAK: SÖZCÜ

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim