• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

'Japonya kadar zengin olmak için 2 milyon yeni firma kurulmalı'

'Japonya kadar zengin olmak için 2 milyon yeni firma kurulmalı'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Türkiye'nin Japonya kadar zengin...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Türkiye'nin Japonya kadar zengin olması için mevcutlara ilave olarak tam 2 milyon yeni firma kurulması gerektiğini söyledi.

TOBB tarafından Denizli Karahayıt'ta bulunan Colossae Otel'de düzenlenen "Girişimci Kadınlar Zirvesi'nde konuşan Özer, TOBB olarak girişimcilik konusunu çok önemsediklerini belirtti. Özer, "Bunun birinci sebebi ülkelerin, milletlerin, zenginleşebilmesinin artık tek bir yolu var. O da özel sektörün gelişmesi, girişimci sayısının artması. Rakamlar da bunu doğruluyor. Şu anda dünyanın en zengin 20 ülkesi, aynı zamanda en girişimci 20 ülkesi. İkinci sebebi de işsizliğin tek çözümü girişimcilik. Türkiye'de her yıl 900 bin genç istihdam piyasasına giriyor. Yani işsizliği bırakın düşürmeyi, aynı seviyede tutmak için her yıl 900 bin gence iş bulmamız lazım." dedi.

Türkiye'de her girişimcinin ortalama 10 kişiyi istihdam sağladığını belirten Özer, "O yüzden bizim girişimci sayımızı hızla arttırmamız gerekiyor. Bakın Japonya hızlı kalkınmış, hızlı zenginleşmiş bir ülke. Kişi başı milli geliri 35 bin dolar. Nasıl ulaşmış bu zenginliğe? Japonya'da nüfusun her 100 kişiden 5'i girişimci. Yani her 100 kişiden 5'i kendi işini yapıyor, yanında adam çalıştırıyor. Bizde oran ne? sadece yüzde 2. Bu şu anlama geliyor. Japonya kadar zengin olmak istiyorsak, mevcutlara ilave olarak tam 2 milyon yeni firma kurmamız gerekiyor." diye konuştu.

TOBB olarak 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulunu kurduklarını vurgulayan Özer, "Ekonomiye kadın eli değsin" dedik. Emin olun pek çok işte olduğu gibi kadınlarımız girişimcilikte de erkeklerden daha aktif, daha cesur, daha başarılı. Biz bu kurulu kurup çalışmaya başladığımızda Türkiye'de kadın girişimci oranı yüzde 6,2 idi. 2007 yılında. Şu an bu oran yüzde 8,2'ye çıktı. Şimdi kadın girişimci kurumlarımız kurumsallaşmalarını tamamladılar. Müthiş bir birikim sahibi oldular." şeklinde konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim