• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor
Karadeniz'de yoğun bir şekilde yetişen ısırgan otunun hakkında bilgi almak, nerelerde kullanılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve ısırgan...

Karadeniz'de yoğun bir şekilde yetişen ısırgan otunun hakkında bilgi almak, nerelerde kullanılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve ısırgan otunun yetiştiği yerleri görmek için Giresun'a gelen Japonlar ısırgan otundan elde edilen yiyecekleri tattılar.

Hayatlarında ilk defa ısırgan otunu gören ve tadan Japonlar bitkiden elde edilen ürünlerin gayet lezzetli ve sağlıklı olduğunu söylediler. Japon firması Muji'nin temsilcisi olarak Giresun'a gelen Kazuya Tatsutomi, ısırgan otunu ilk defa tattığını belirterek ısırgan otunun çok sağlıklı ve hafif olduğunu söyledi. Tatsutomi, "Isırgan otunu öncelikle tekstilde kullanmak istiyorum. Sonrasında çay olabilir, herhangi bir kozmetik ürün ve yemekte olabilir. Bizim mağazalarımız da ağırlıklı tekstil ama gıda olarak da kullanabiliriz. Özellikle çevreye duyarlı olduğu için ısırganı önemsiyoruz ve mağazalarımızda tekstil dışında kullanmak istiyoruz" dedi.

Isırgandan yapılan böreği çok beğendiğini belirten Firma yetkilisi Tan Kiahui ise "ısırganı ilk kez deniyorum ve en çok ısırgan böreğini beğendim. Isırgan dünyada çok bilinen bir ürün değil. Biz bu toplantıdan sonra ısırganı daha çok nasıl tanıtabilir ve anlatabiliriz diye eğitim verebiliriz. Bunun için düşüneceğiz ve çalışacağız ve sonrasında değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

ISIRGAN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

"Isırganı dünyada görücüye çıkardık" diyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ise "Japonlar ısırgandan elde edilen ürünlerin nasıl mağaza ve pazarlara taşınabilir çabası içerisinde. Firma sahipleri öncelikle tekstil sektöründe ürünü değerlendirmek istiyor. Ayrıca yan ürünler olarak da ısırgan balı, ısırgandan elde edilen kozmetik ve tıbbı aromatik ürünlerle de yakından bilgilendiler. Isırgan Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Giresun'un en önemli çıkış noktalarından bir tanesidir. Isırgan tarımı ve elde edilen ana ürünler ve yan ürünleri ile mutlaka ekonomide yerini almalı, kırsal kalkınma ürünü olarak yer almalıdır. Bu konu ile ilgili AR-GE çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. 19 Mayıs Üniversitesi olarak biz bu konu ile ilgili yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz verileri ve deneyimleri Giresun'a AR-GE olarak kazandırmaya hazırız. İnşallah ısırgandan yeni bir çıkış yakalarız ve yöre insanını yeni alternatif ürün ve ürünlerle buluştururuz" diye konuştu.

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor

Japonlar Isırgan Otunu Tekstil Sektöründe Kullanmak İstiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim