• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Japon sineması İstanbul'a geliyor

Japon sineması İstanbul'a geliyor
Japon sinemasının önemli yönetmenlerinin eserlerinden oluşan 6 film Şubat ayında İstanbul'da izleyici ile buluşacak.

Japon sinemasının önemli yönetmenlerinin eserlerinden oluşan 6 film Şubat ayında İstanbul'da izleyici ile buluşacak. 12. İstanbul Japon Filmleri Festivalı kapsamında gösterilecek filmler arasında ödüllü filmler "an" ve "rüzgar yükseliyor" isimli yapıtlar da yer alıyor.

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamında izleyicinin karşısına çıkacak filmler arasında ünlü japon yönetmenler Naomi Kawase ile Hayao Miyazaki'nin filmleri de yer alıyor. Kawase'nin "An" ve Miyazaki'nin aynı zamanda 37. Japonya Akademi Ödülleri animasyon ödülü ile 41. Annual Annie Awards en iyi senaryo ödülünü de alan "Rüzgar Yükseliyor" gibi altı film izleyicilerin karşısında olacak. Filmler orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Bugünün Japonya'nı tanıtan nitelikteki filmler Akbank Sanat'ta gösterilecek. Etkinliğe ilişkin program şu şekilde belirlendi:

3 Şubat 2016, Çarşamba saat: 20:00

4 Şubat 2016, Perşembe saat: 19:00

Çiçeklerin Ardından (Hana no Ato)

5 Şubat 2016, Cuma saat:16:00

12 Şubat 2016, Cuma saat: 19:00

Benim Küçük Çiçeğim (Mugiko-San To)

5 Şubat 2016, Cuma saat:19:00

13 Şubat 2016, Cumartesi saat: 19:00

Hayatın Anahtarı (Kagidorobo No Method)

6 Şubat 2016, Cumartesi saat:19:00

12 Şubat 2016, Cuma saat: 16:00

Rüzgar Yükseliyor (Kazetachinu)

6 Şubat 2016, Cumartesi saat:16:00

11 Şubat 2016, Perşembe saat: 19:00

Marnie Oradayken / Omoide no Marnie

11 Şubat 2016, Perşembe saat: 16:00

13 Şubat 2016, Cumartesi saat: 16.00

FİLMLER HAKKINDA BİLGİ:

AN:

Sentaro, içine An (kırmızı tatlı fasulye ezmesi ) konulan Japon tatlısı dorayaki satan küçük bir pastane işletmektedir. Bir gün yaşlı bir kadın, Sentaro'ya dorayaki yapımında yardım etmeyi teklif eder. Kadın, gizemli tarifi ile ünü dört bir yana yayılan olağanüstü dorayakiler yapar. Sentaro'nun mütevazı küçük pastanesi yaşlı kadının sihirli dokunuşu ile artık bambaşka bir yere dönüşmüştür. Zamanla pastacı Sentaro ile yaşlı kadın leziz dorayakiler yaparken, bir yandan da birbirlerinin kalplerine dokunup, yaralarını sardıklarını fark edeceklerdir. Naomi Kawase'nin yönetmenliğini yaptığı An, 68. Cannes Film Festivali açılış filmleri arasındadır.

Çiçeklerin Ardından (Hana no Ato)

Unasaka bölgesinde bahar zamanı açan kiraz çiçeklerinden büyülenmiş olan Ito, genç samuray Magoshiro ile karşılaşır. Babasının kılıç kulanmayı öğrettiği Ito'nun, Magoshiro'nun devam ettiği dövüş okulundaki en iyi öğrencileri yendiği söylenmektedir. Magoshiro'nun Ito'yu düelloya davet edeceği zaman yaklaşmaktadır. Ito, Magoshiro'dan hoşlansa da babası başka biriyle nişanlanmasını istediği için bu aşktan vazgeçmeye çalışır. Birkaç ay sonra Soshiro'un bir tuzağa düştüğünü ve sonra intihar ettiğini öğrenen Ito, intikam almaya karar verir.

Benim Küçük Çiçeğim (Mugiko-San To)

Seslendirme sanatçısı olmak isteyen Mugiko, ağabeyi ile birlikte yaşamaktadır. Yıllar önce onları terk eden anneleri geri döner, ancak hasta olduğundan yakında hayatını kaybedecektir. Mugiko, annesinin küllerini gençlik yıllarını geçirdiği kasabaya götürür. Annesine çok benzeyen Mugiko'nun gelişiyle birlikte kasaba hareketlenir. Kasabalılar ile görüşen Mugiko, annesinin hiç bilmediği yönlerini öğrenir.

Hayatın Anahtarı (Kagidorobo No Method)

35 yaşlarında fakir bir oyuncu olan Sakurai, bir gün hamamda düşerek hafızasını kaybeden zengin Kondo'nun anahtarını çalar ve onun yerine geçer. Aslında bir katil olan Kondo, gizemli bir hayat sürmektedir. İki adamın hayatları tamamen değişirken, Bayan Kanae'denin de işin içine girmesiyle birlikte üçünün kaderleri hiç ummadıkları yerlere kaymaya başlar.

Rüzgar Yükseliyor (Kazetachinu)

Hayao Miyazki'nin yazıp yönettiği 2013 yapımı anime film olan Rüzgar Yükseliyor, başarılı bir uçak mühendisi olmak isteyen Jiro'nun hikayesini anlatıyor. Jiro, küçüklüğünden beri güzel uçaklar tasarlamak isteyen, öğrenmeye hevesli bir gençtir. En büyük idolü İtalyan uçak tasarımcısı Caproni'dir. İtalyan tasarımcı Caproni'dir. Miyop olduğundan pilot olamayan ancak uçmaya büyük bir ilgi duyan Jiro, büyük bir Japon uçak firmasında işe alınır. Bu andan itibaren film Jiro'nun yaşadıklarının yanında 1923 depremi, Dünya ekonomik bunalımı, Verem salgını ve Japonya'nın 2. Dünya Savaşının içine sürüklenmesi gibi büyük toplumsal olaylara da yer verir. Savaşın yaklaşmasıyla birlikte hayatı değişmeye başlayan Jiro, Naoko isimli bir kıza aşık ancak Naoko vereme yakalanır. Film, 37. Japonya Akademi Ödülleri Animasyon Ödülü ve 41. Geleneksel Animasyon ödülleri En İyi Senaryo Ödülü'ne sahiptir.

Marnie Oradayken / Omoide no Marnie

12 yaşındaki Anna, astım tedavisi için akrabalarının yaşadığı, deniz kıyısındaki köye gider. Bir gün, terk edilmiş bir evin penceresinde kendisi gibi hüzünlü ve gizemli küçük bir kız olan Marnie'yi görür. Bu karşılaşmadan sonra ikisi arasında sır olarak kalacak garip olaylar meydana gelmeye başlar. Film, 38. Japonya Akademi Ödülleri Animasyon dalı mansiyon ödülü, 32. Chicago Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nde Çocuk Jürisi Ödülü kazanmıştır.

Japon sineması İstanbul'a geliyor

Japon sineması İstanbul'a geliyor

Japon sineması İstanbul'a geliyor

Japon sineması İstanbul'a geliyor

Japon sineması İstanbul'a geliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim