• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Japon Shodou Sanatı Çankırı’da

Japon Shodou Sanatı Çankırı’da
Dünyanın en ünlü lastik markalarından Sumitomo'nun Çankırı'da kurulup üretime başlamasının ardından kültürel ve sanatsal etkinliklerle Türkiye ve...

Japonya'nın meşhur Shodou Sanatı Çankırı'da hayat buldu.

Dünyanın en ünlü lastik markalarından Sumitomo'nun Çankırı'da kurulup üretime başlamasının ardından kültürel ve sanatsal etkinliklerle Türkiye ve Japonya arasında kültür köprüsü oluşturuluyor.

Çankırı Belediyesi ile Türk Japon Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte bu kez Japonların en özel sanatları olan ve bizdeki kaligrafi sanatı ile benzeşen Shodou Sanatı performansı Çankırılılara sunuldu. Yunus AVM'de düzenlenen ve Çankırılıların büyük ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dinç, Japon yatırımı bir istihdam, ekonomi yatırımı değil aynı zamanda Türk-Japon kültürel iş birliğinin de temelinin atılmasında şehrimiz için müstesna bir yatırımdır. Biz değişik etkinlikler ile Türk Japon iş birliğini Çankırı'da gerçekleştiriyoruz. Bu dayanışmamız daha çok genişleyerek her iki ülke için de güzel ve faydalı sonuçlar doğuracak. Hem yatırımlarımızın artması hem de işbirliğimizin pekişmesi noktasında üzerimize düşeni yaparken Japon dostlarımızdan da aynı özveri ve karşılığı alıyoruz. Bu durumdan çok mutluyuz. İnşallah, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olur." şeklinde konuştu.

Sumitomo CEO'su Fujimoto ise Çankırılıların kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Japon kültüründen bir faaliyet sunmak istediklerini kaydetti. Fujimoto "Japonya ve Türkiye kalpten bağlı iki memleket. Biz de bu duyguyu burada göstermek istiyoruz." dedi.

Japon Shodou Sanatçısı Mohri Suzuki'nin AVM meydanında gerçekleştirdiği performansı Çankırılılar cep telefonları ile kaydederken sanatçının tevekkül kelimesine karşılık gelen Japonca olarak "Sen elinden geleni yap" ifadesini zemine uygulayıp yanına da Japonca olarak Çankırı yazdı.

Sanatçının performansının ardından oluşturulan masalarda Japon Shodou Sanatı Çankırılılar'a uygulatıldı. İlk uygulamayı yapanlardan birisi olan Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç sınavı başarıyla geçti. Sumitomo CEO'su Fujimoto da vatandaşların atölye çalışmasına yardım etti.

Japon Shodou Sanatı Çankırı’da

Japon Shodou Sanatı Çankırı’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim